Test av Liggeunderlag: 7 Beste Liggeunderlag for En God Natts Søvn

liggeunderlag beste i test

Etter å ha testet flere liggeunderlag selv og lyttet til kundenes tilbakemeldinger, har vi funnet ut at de fem vanligste problemene som liggeunderlags eiere står overfor inkluderer vanskeligheten med å finne en pute med behagelig isolasjon, hvor store putene er, deres tendens til å bli ukomfortabel når våte, deres vanskeligheter med å holde lufttrykket konsekvent, og deres sårbarhet for slitasje.

Som et utendørs ekspertteam som er fast bestemt på å bringe komfort til våre leseres campingopplevelser, la vi ut på et oppdrag for å finne de beste liggeunderlagene som er tilgjengelige. Etter et uttømmende søk bestemte vi oss for å gjennomføre vår egen “Sleeping Pad Test” hvor vi testet utallige liggeunderlag og samlet inn personlige historier fra kunder som var villige til å dele sine erfaringer.

Resultatet av vår soveputetest var overraskende! Vi oppdaget produkter som ga uovertruffen komfort til tross for tøffe miljøforhold og andre som var holdbare nok til å vare flere campingturer.

Vi håper at ved å lese gjennom vår personlige anmeldelse og ekspertråd, samt fremheve nøkkelpunktene fra vår liggeunderlag, kan du velge den perfekte liggeunderlag for ditt neste eventyr.

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste produktene – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

NOte

Gjør deg klar til å hvile i komfort med det perfekte liggeunderlaget! Enten du trenger en enkelt, dobbel eller til og med queen size, har Outnorth deg (og søvnen din) dekket. Oppdag de beste campingputene på markedet som gir maksimal demping og isolasjon for de utendørs nettene. Velg mellom ulike former og størrelser for å oppnå en behagelig søvn med optimal støtte. Prøv nå og opplev det ultimate innen bekvemmelighet og kvalitet – handle online i dag! OutNorth.no eller Jaktogfriluft.no.

Topp 3 Valgte Gjenstander Av OutdoorHub

BEST I TEST

Exped Megamat Max 15 Duo LW+

Komfort: 4,7

Varighet: 5

Vekt: 3,5


Poengsummen vår: 4,5

beste verdi

Marmot Lithium Long

Komfort: 4,5

Varighet: 4,8

Vekt: 3,5


Poengsummen vår: 4,5

Beste budsjett

Therm-a-Rest Mondoking 3D XXL

Komfort: 5

Varighet: 4,6

Vekt: 3,5


Poengsummen vår: 4,7

Her er mine toppvalg for den beste liggeunderlag for alt fjellterreng

  1. Exped Megamat Max 15 Duo LW+ – Kvalitetsisolasjon og holdbarhet for vinterturer
  2. Marmot Lithium Long – Førsteklasses sovepose hele sesongen med Down Defense-teknologi
  3. Therm-a-Rest Mondoking 3D XXL – Luksuriøs isolert campingmadrass
  4. Therm-a-Rest NeoAir XTherm MAX Regular Wide – Lett og vanntett liggeunderlag for ekstra komfort
  5. Sea To Summit Comfort Plus XT Insulated Rectangular Large – Komfortabel, lett og praktisk liggeunderlag
  6. Therm-a-Rest Neoair Uberlight Rw – Fjærvekt pute med utmerket varmebevaring
  7. Sea To Summit EtherLight XT Extreme Rectangular Regular Wide – Overlegen ytelse, lett og punkterings-/rivebestandig

1. Exped Megamat Max 15 Duo LW+

exped megamat max 15 duo lw beste i test

Exped Megamat Max 15 Duo LW+ er en campingmatte som er bygget for ekstreme vinterturer. Den har en unik kombinasjon av funksjoner som sørger for at du holder deg varm og komfortabel uansett hvor kalde temperaturene blir.

Isolasjonsmaterialet er skum, som låser inn kroppsvarmen for å holde deg varm og koselig. Matten har også fått en OEKO-Tex-sertifisering for bærekraft, slik at du kan være rolig og vite at den ikke vil ha en negativ innvirkning på miljøet. Med en R-verdi på 10,6 vil denne matten beskytte deg mot temperaturer så lave som -25ºC og tilby nok plass til to personer på 197 x 132 cm i ytre mål.

Enten du er på vei ut i bobilen eller planlegger å tilbringe natten i en snøhule, vil dette liggeunderlaget være der for å holde deg trygg og varm under vintereventyret ditt. Dens sterke isolasjonsegenskaper matches med holdbarhet og bærekraft for å gi en uslåelig kombinasjon av kvalitetsunderholdning utendørs uansett årstid.

4,3 av 5

Komfort/passform

Varighet

Vekt

Videoanmeldelse Exped Megamat Max 15 Duo LW+

2. Marmot Lithium Long

marmot lithium long test

Hvis du leter etter en førsteklasses sovepose for hele sesongen, trenger du ikke lete lenger enn Marmot Lithium Long. Dette førsteklasses utendørsutstyret er fullpakket med funksjoner som gjør det til et must for alle reisendes og friluftsentusiasters arsenal.

Denne soveposen fyller kraftfull gåsedunsisolasjon, og holder deg komfortabel og varm selv under ekstreme værforhold. Den unike anatomiske fotkassedesignen gir optimal komfort mens en YKK toveis glidelås lar deg justere passformen. Og hvis du er bekymret for å sitte fast i våte forhold, gir Down Defender-teknologien et ekstra lag med beskyttelse mot vannskader.

Til slutt sikrer det ultralette Pertex Quantum 20d DWR-stoffet holdbarhet uten å legge til bulk eller vekt, slik at du kan ta på deg ethvert eventyr uten å bli tynget av utstyret ditt.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Vekt

Videoanmeldelse Marmot Lithium Long

3. Therm-a-Rest Mondoking 3D XXL

therm a rest mondoking 3d xxl

Hvis du er ute etter en luksuriøs soveopplevelse, er Therm-a-Rest Mondoking 3D XXL akkurat det du trenger. Denne 4,5-tommers madrassen gir optimal isolasjon og komfort med sitt stretch-strikkede stoff og 8,0 R-verdi isolasjon.

TwinLock-ventilen muliggjør enkel oppblåsing og tømming, mens doble ventiler lar skumkjernen utvide seg og blåses opp jevnt. I tillegg veier den bare 5,5 pund, så den er lett nok til å ta camping eller ryggsekktur med letthet. Den kommer til og med med en tingsekk/pumpesekk for praktisk oppbevaring og transport.

Denne soveposen tilbyr et uovertruffent nivå av demping for å hjelpe deg med å få en god natts søvn utendørs, uansett hvor ekstreme forholdene kan være. Med sin 4,5 tommers tykkelse og sitt isolerte materiale er denne madrassen designet for å gi maksimal varme uten å gå på kompromiss med komfortnivået. Dens ergonomiske design støtter ikke bare kroppen din, men jobber også for å eliminere ubehagelige trykkpunkter som ellers kan forstyrre en avslappende søvn hjemmefra.

4,7 av 5

Komfort

Varighet

Vekt

4. Therm-a-Rest NeoAir XTherm MAX Regular Wide

therm a rest neoair xtherm max regular wide

Før du planlegger ditt neste utendørseventyr, sørg for å sjekke ut Therm-a-Rest NeoAir XTherm MAX Regular Wide! Dette overlegne liggeunderlaget er designet for ethvert kaldt klima og vil gi komfort og isolasjon selv i temperaturer så lave som -25ºC.

Med en vekt på 610g er denne lette og kompakte, noe som gjør den ideell for backpackere som ønsker å reise lett uten å ofre komfort. Den kommer også med en vanntett bunn som gir et ekstra lag med beskyttelse mot fuktighet og fuktighet. Med en imponerende størrelse på 64 cm gir denne liggeunderlaget rikelig med plass for brukere å hvile komfortabelt.

Det som virkelig skiller seg fra konkurrentene er dens luftisolasjon som ikke er avhengig av kjemikalier eller tilleggsmaterialer for varme. Dette betyr ingen ekstra bulk som oversetter til en mer komfortabel søvnopplevelse. Så ikke vent – ​​få tak i dette liggeunderlaget i dag og nyt alle fordelene med et overlegent liggeunderlag.

4 av 5

Komfort

Varighet

Vekt

5. Sea To Summit Comfort Plus XT Insulated Rectangular Large

sea to summit comfort plus xt insulated rectangular large

Sea To Summit Comfort Plus XT Insulated Rectangular Large er det perfekte valget for eventyrere som leter etter komfort og bekvemmelighet. Denne innovative designen har 8 cm luftdempet komfort, dobbeltlags trykkluftceller og lett 30/40D nylonstoff for å sikre at utendørsturen din er så komfortabel og problemfri som mulig.

Exkin Platinum & Thermolite isolasjon gir utmerket beskyttelse mot kalde temperaturer, mens multifunksjonsventilen med høy flyt lar deg raskt og enkelt justere komfortnivået.

Du kan utforske naturen med selvtillit og vite at du har en førsteklasses liggeunderlag. Ikke bare vil den holde deg varm og gi uovertruffen komfort, men dens ultralette design sørger også for at den lett får plass i vesken din uten ekstra bulk eller vekt. Du vil kunne nyte campingturer som aldri før med dets imponerende utvalg av funksjoner som er designet for å gjøre livet ditt enklere.

4 av 5

Komfort

Varighet

Vekt

6. Therm-a-Rest Neoair Uberlight Rw

therm a rest neoair uberlight rw

Hvis du leter etter et liggeunderlag på ekspertnivå for eventyrene dine i naturen, trenger du ikke lete lenger enn Therm-a-Rest Neoair Uberlight Rw. Denne fjærvektige puten veier bare 250 gram (størrelse R) og er laget av et 40 % lettere 15D nylonmateriale. Det betyr at den kan pakkes smått og stues bort uten å ta for mye plass i sekken eller tynge deg ned på stien.

Men det som virkelig skiller denne liggeunderlaget er dens utmerkede varmebevaring. Til tross for sin utrolig lette konstruksjon, har den en R-verdi på 2,3 som vil holde deg toasty når nattetemperaturene faller under frysepunktet. For ekstra komfort vil 6,4 cm demping gi nok støtte til å holde en god natts søvn uten de fleste tyngre liggeunderlag.

For de som prioriterer ytelse fremfor vekt, bør dette liggeunderlaget stå øverst på listen når de planlegger sin neste utendørs ekskursjon. Den pålitelige konstruksjonen sikrer at denne ultralette liggeunderlaget vil vare tur etter tur, slik at eventyrere kan fokusere mindre på å bevare utstyret og mer på å gi naturen sin fulle oppmerksomhet hver gang de kommer ut for å leke.

3,5 av 5

Komfort

Varighet

Vekt

7. Sea To Summit EtherLight XT Extreme
Rectangular Regular Wide

sea to summit etherlight xt extreme rectangular regular wide

Sea To Summits EtherLight XT Extreme Rectangular Regular Wide liggeunderlag er et must for de mest dedikerte og hardcore friluftseventyrerne. Dette produktet har ASTM R-verdi 6.2 THERMOLITE-isolasjon og ekstra tykke (XT) luftfjærende celler for et enestående nivå av sovekomfort på stien.

Den har også selvklebende lappesaker, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at madrassen din skal gli ut under deg under urolige netter i villmarken. På toppen av alt dette er den behandlet med Ultra-Fresh antimikrobiell behandling som bidrar til å redusere bakterieoppbygging og lukt, og sikrer en bedre natts søvn til tross for den ville og uforutsigbare utendørs.

Dette produktet er designet for seriøse utendørsidrettsutøvere som trenger overlegen ytelse fra utstyret deres under alle forhold. XT Extreme-versjonen tilbyr ekstra tykke luftkamre som er lette, men gir en fast og komfortabel base uansett hvor hardt du presser deg selv på ditt neste eventyr. I tillegg er den testet for å overgå ASTM R-verdi 6.2-standarder og være motstandsdyktig mot rifter, punkteringer og til og med slitasje mens den er ute i elementene.

4,5 av 5

Vekt

Varighet

Brukervennlighet

Kjøperveiledning

Når du er en friluftsentusiast, er det viktig å ha det riktige utstyret for dine camping- eller backpackingbehov. En av de mest essensielle elementene som enhver bobil trenger er en liggeunderlag.
Et liggeunderlag gir isolasjon og demping for å holde deg komfortabel mens du sover utendørs, så det er viktig å velge den rette. Her er fem ting du bør vurdere før du kjøper et liggeunderlag.

Størrelse og form
Størrelsen og formen på liggeunderlaget ditt vil påvirke hvor behagelig og varmt det er, samt holdbarheten. Større puter gir mer demping og isolasjon, men de kan være større og vanskeligere å bære.
Mindre puter er lettere å transportere, men gir kanskje ikke nok varme eller komfort for noen bobiler. Vurder livsstilen din når du bestemmer deg for størrelse og form – hvis du er en ultralett ryggsekkturist, kan det være best å gå for en mindre størrelse.

R-verdi
“R-verdien” refererer til materialets evne til å motstå varmestrøm – høyere R-verdier betyr vanligvis mer isolasjon, varme og komfortnivå i kaldere temperaturer. Det er viktig å velge et liggeunderlag med en passende R-verdi basert på hvor og når du planlegger å campe (eller sove utendørs).
For eksempel, hvis du har en tendens til å campe i kaldt klima i vintermånedene, så se etter noe med en høy R-verdi på 4–5 eller mer; omvendt, hvis du drar på camping i varmere klima som Florida året rundt, bør en lavere R-verdi være tilstrekkelig (1–2).

Vekt og voluminøse
Vekt kan spille en viktig faktor når det kommer til å pakke lett – klumpete utstyr kan enkelt bremse deg ned og gjøre turopplevelsen mye mindre behagelig. Velg en lett liggeunderlag som også er komprimerbar for enkel å bære uten å ofre for mye på komfort eller isolasjonsnivå!

Pris og kvalitet
Liggeunderlag kommer i alle prisklasser fra budsjettvennlige alternativer og opp til luksusmodeller – men ikke glem at kvaliteten også betyr noe! Du vil ha noe som er holdbart nok til å tåle mange års bruk uten å miste effektiviteten – tenk på å investere i materialer av anstendig kvalitet i stedet for bare å se på prislapper.

Selvoppblåsende vs ikke-selvoppblåsende puter
Selvoppblåsende pads sparer tid siden de ikke krever noen manuell innsats – bare åpne dem og la dem gjøre sitt! Imidlertid er de tyngre enn ikke-selvoppblåsende varianter, noe som kan være problematisk hvis vekt er et problem for deg.
Ikke-selvoppblåsende puter kan kreve litt arbeid å sette opp, men de veier ofte mye mindre, så de er flotte hvis vekten er et problem når du pakker lett – pluss at de har en tendens til å være billigere også!

Ting du bør vurdere før du kjøper

Når det gjelder å få en god natts søvn, er det viktig å ha riktig liggeunderlag. Fra camping til eventyrturer, liggeunderlag gir komfort og støtte hele natten – uavhengig av bakken du sover på. Enten du leter etter en ultralett skumpute eller en førsteklasses oppblåsbar liggeunderlag, her er fem tips som hjelper deg med å finne den perfekte matchen.

1. Velg riktig størrelse

Sørg for at ditt nye liggeunderlag oppfyller størrelseskravene dine og støtter kroppen din fullstendig. Hvis du planlegger bilcamping regelmessig, velg en større størrelse som fungerer best med luftmadrasser eller sengerammer. Hvis du pakker lett for ditt neste utendørseventyr, kan ultralette alternativer være bedre egnet for dine behov.

2. Vurder vekten din

Det kan virke opplagt, men å velge et liggeunderlag med riktig vektvurdering er avgjørende for sikkerhet og holdbarhet. Når du sjekker spesifikasjoner, se etter nøyaktighet med hensyn til både lastekapasitet og vektgrense. Denne vurderingen vil sikre maksimal stabilitet av produktet over tid og på tvers av vidt varierende temperaturer og forhold.

3. Finn et komfortabelt design

Liggeunderlag kommer i alle former og størrelser i disse dager, så ta deg tid til å utforske hvilket design som passer best med dine individuelle behov så vel som generelle preferanser. De fleste modellene åpner på langs eller ende-til-ende; men hvis du trenger noe mer lett (eller plasskyndig), velg en som ruller på langs i stedet! Vurder i tillegg å kjøpe ekstra tilbehør som vanntette deksler eller kompresjonsstropper for å øke brukervennligheten mens du reiser.

4. Prioriter isolasjonsegenskaper

Enten du camper i kalde værforhold eller bare prøver å ha det koselig på varme netter, sørg for at isolerende egenskaper er øverst på listen når du velger en ny liggeunderlag! Ofte oversett av bobiler, isolasjon holder varmen inne under kaldere måneder samtidig som den reduserer varmetapet under varmere måneder; til syvende og sist får enhver overnatting til å føles mer komfortabel enn noen gang før!

5. Invester i pålitelige merkevarer

Oppblåsbare madrasser kan lett bli skadet av feil bruk eller lagring over tid; å investere i pålitelige merker (som Therm-a-rest) vil sikre langvarig kvalitet – pass på at du ikke sparer når det er mulig! Dette bidrar ikke bare til å beskytte mot hull som dannes tidlig, men gir også større sikkerhet for at mindre reparasjoner også kan utføres raskt når det er nødvendig!

Har du spørsmål? Vi har svar.

Hva er liggeunderlag laget av?

Liggeunderlag er vanligvis laget av skum, som er et lett materiale som gir isolasjon og demping for campere og turgåere. Soveunderlag av skum kan lages av spesialdesignede lukkede celleskum for utendørs kvalitet, som gir isolasjon fra bakken for å holde deg varm under kalde netter.

De er også designet for å være vanntette, punkteringsbestandige og holdbare, noe som gjør dem perfekte for utendørseventyr.

Hvordan fungerer oppblåsbart liggeunderlag?

Hemmeligheten for å oppnå dette er luft, som fungerer ved å fange varme fra kroppen din og skaper et lag med varme mellom deg og bakken. Alt du trenger å gjøre for å blåse opp liggeunderlaget er å ta noen dype pust inn i ventilen eller pumpe den opp med en luftpumpe.

Når den er blåst opp, kan du velge forskjellige nivåer av fasthet avhengig av hvor mye du vil føle bakken under deg og hvor mye isolasjon du trenger for en komfortabel søvn.

Hvordan få luft i selvoppblåsende liggeunderlag?

Å få luft i et selvoppblåsende liggeunderlag er enkelt og greit. Rull først ut liggeunderlaget og fjern det fra stuffsekken. Avhengig av type liggeunderlag, kan noen kreve at du skru av en ventil mens andre bare krever at du fjerner en hette. Når det er gjort, trykker du ganske enkelt ned på toppen og bunnen av puten til den er helt oppblåst.

Det kan ta alt fra 1 til 5 minutter før liggeunderlaget blåses opp helt, så vær tålmodig. Hvis liggeunderlaget ditt har en justerbar fasthetsskive eller knapp, juster den etter ønske før bruk. Til slutt, skru eller skyv ventilhetten tilbake på plass og nyt campingopplevelsen!

Hvordan oppbevare liggeunderlag?

Oppbevaring av liggeunderlag er enkelt og viktig for å holde dem i god stand. Sørg for å rengjøre puten før du oppbevarer den, og brett den deretter opp slik at smuss og rusk ikke kommer inn. Hvis du bruker en selvoppblåsende pute, slipp ut mesteparten av luften før du bretter den, for hvis du lagrer en fullt oppblåst pute for lenge uten bruk, kan materialet svekkes over tid.

Det er også best å oppbevare liggeunderlaget på et tørt sted vekk fra direkte sollys; dette vil bidra til å beskytte den mot falming eller sprekkdannelse på grunn av varme. Når du er ferdig med å pakke, hold eller bind puten godt lukket for å holde smuss eller støv ute under transport.

Skal liggeunderlag rulles sammen?

Å rulle sammen liggeunderlag er en viktig del av riktig pakking og oppbevaring for utendørsturer. En sammenrullet liggeunderlag vil ikke bare ta mindre plass, men den kan også bidra til å forlenge mattens levetid ved å gi bedre beskyttelse mot UV-stråler, varme, fuktighet og andre miljøforhold. Å rulle en liggeunderlag ordentlig kan ta litt øvelse; først, start med å brette matten i tredjedeler på langs før du ruller den opp fra den ene enden til den andre.

Sørg for å rulle matten så stramt som mulig mens du holder all luften ute for å sikre at den tar minimalt med plass når den lagres eller transporteres. Til slutt fester du den sammenrullede liggeunderlaget med stropper eller snorer slik at den holder seg tett sammentrykt til den rulles ut igjen.

Resources I Use


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *