Tursko Test: 7 Beste Tursko for å Utforske Naturen

Mange turgåere, som liker å utforske naturen og ta inn alle underverkene den har å tilby, opplever at fottøyet deres ofte er utilstrekkelig. Utilstrekkelige tursko kan forårsake en rekke problemer som blemmer, sårhet og til og med leddsmerter.

Da vi bestemte oss for å gjøre en grundig evaluering av syv ledende turskomerker, var vi fast bestemt på å finne de som er komfortable, sikre og støttende. Vi fikk noen av teammedlemmene våre til å gå ut i felten med hvert par, og testet dem under forskjellige forhold og miljøer ved å prøve dem. Etter timer med leting, kryssing av bratte bakker og milevis med bølgende terreng, veide hver tester inn de beste egenskapene til disse skoene – komfort, holdbarhet og pusteevne – noe som hjalp oss med å komme opp med vår liste over topp fem valg for de beste turskoene.

Så hvis du leter etter pålitelige og komfortable tursko som vil vare lenge på utendørseventyrene dine uten å risikere skader eller ubehag – ikke lete lenger! Vår omfattende turskotest er utført av friluftseksperter som personlig har testet disse produktene; Les videre for våre fem beste valg for de beste turskoene for å komme deg trygt gjennom naturen.

Vi håper at ved å lese gjennom vår personlige anmeldelse og ekspertråd, samt fremheve nøkkelpunktene fra vår turskotest, kan du velge den perfekte turskotest for ditt neste eventyr.

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste produktene – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

NOte

Be bold and take on any adventure with confidence thanks to the latest collection of hiking shoes now available at outnorth.no! Our range includes a wide selection of high-performance, comfortable and protective shoes to meet all your outdoor needs. Whether you’re an experienced hiker or just starting out, ensure you have the right gear for every journey – shop our collection today and get ready to make those trails yours. Jaktogfriluft.no eller OutNorth.no.

Topp 3 Valgte Gjenstander Av OutdoorHub

BEST I TEST

Crispi Crossover FG Pro Mid Sort/Blå

Komfort: 4,5

Varighet: 4,5

Trekk: 5


Poengsummen vår: 4,5

beste verdi

Lundhags Professional II High Opti

Komfort: 5

Varighet: 4,5

Trekk: 3,5


Poengsummen vår: 4,5

Beste budsjett

Alfa Bregne APS GTX W

Komfort: 3,5

Varighet: 5

Trekk: 4,5


Poengsummen vår: 4,5

Her er mine toppvalg for den beste tursko for alt fjellterreng

  1. Crispi Crossover FG Pro Mid Sort/Blå* – Slitesterke og stilige utendørsstøvler
  2. Lundhags Professional II High Opti – Utendørsstøvel designet for ulendt terreng
  3. Alfa Bregne APS GTX W – Durable and lightweight shoe with superior protection
  4. Lundhags Bjerg Mid – Slitesterke og komfortable utesko
  5. Hoka Men’s Anacapa Mid Gore-Tex – Lett, vanntett/vannavstøtende støvel med overlegen beskyttelse
  6. LOWA Lady Light GTX Brun/Grønn – Robust, lett utendørssko med Gore-Tex vanntetting
  7. LOWA RENEGADE GTX MID Deep Black – Stilig mid-cut støvel med GORE-TEX vanntett og Vibram Evo yttersåle

1. Crispi Crossover FG Pro Mid Sort/Blå*

crispi crossover fg pro mid sort blå beste i test

Crispi Crossover FG Pro Mid Sort/Blå* har alt en friluftsperson kan trenge. Den vannavstøtende overdelen i semsket skinn beskytter mot elementene, mens patentert Crispi AFS og SWC-teknologi gir maksimal støtte til føttene dine. Den har også en Vibram-såle for overlegent grep over ethvert terreng, samt en støtdempende mellomsåle for å holde deg komfortabel på lange turer.

Og festeanordningen for gamasjer gjør det enkelt å sikre utstyret ditt i enhver situasjon. Enten du er ute på stien eller på vei nedover fjellet, vil disse støvlene holde deg trygg og sunn gjennom hele eventyret.

Disse valgene er bygget for å vare og se bra ut når de gjør det. Deres elegante design gir stil til ethvert antrekk uten at det går på bekostning av funksjonalitet. Den unike kombinasjonen av materialer sikrer varig kvalitet uansett hvor ofte du bruker dem – og fargevalget deres kan matche nesten alt i garderoben din. Med sin pålitelige konstruksjon og stilige design tilbyr denne støvelen en flott balanse mellom ytelse og estetikk.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

Videoanmeldelse Crispi Crossover FG Pro Mid Sort/Blå*

2. Lundhags Professional II High Opti

lundhags professional ii high opti test

Lundhags Professional II High Opti er en utendørsstøvel designet for å takle de tøffeste forhold. Den har en tre-lags konstruksjon laget av lær, Ariaprene og mikrofiber som gir overlegen isolasjon og beskyttelse mot fuktighet og kalde temperaturer. Yttersålen gir ekstrem slitestyrke for fotturer i ulendt terreng, mens hælgrepet med HFC™ sikrer stabilitet og støtte. For å forbedre komforten ytterligere kan en snøring bak på støvelen strammes for å gi ekstra støtte når det trengs.

Kombinasjonen av lær, Ariaprene og mikrofiberfôr gjør denne støvelen ekstremt komfortabel og pustende, noe som gjør den ideell for lange turer i varmt klima eller intense turer i kalde områder. Den ekstra EVA-isolasjonen forbedrer denne ytelsen ytterligere ved å holde føttene godt beskyttet mot ekstreme temperaturer. Dessuten er bunnen av sålen forsterket med et ekstra beskyttende lag, slik at du er sikker på å ha utmerket trekkraft uansett hvor vanskelig terrenget er.

For de som søker maksimal sikkerhet og stabilitet på vanskeligere stier, dekket med sin svært slitesterke yttersåle og hælgrep med HFC™-teknologi. I tillegg lar en snor på baksiden brukerne stramme støvlene etter behov for å unngå å skli under de spesielt anstrengende turene. Med disse funksjonene på slep kombinert med dens lette konstruksjon, vil denne omfattende utendørsstøvelen garantert oppfylle alle dine forventninger.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

Videoanmeldelse Lundhags Professional II High Opti

3. Alfa Bregne APS GTX W

alfa bregne aps gtx w

For de som leter etter en slitesterk og lett sko, har Alfa Bregne APS GTX W alt. Denne skoen har vedlikeholdsfrie materialer som gjør den ideell for alle værforhold samtidig som den holder føttene komfortable. Sålens grep og demping gir stabilitet og støtte, mens vanntettheten/pusteevnen sørger for at føttene dine holder seg tørre under intens aktivitet eller plutselige regnbyger. BOA® snøresystemet gir en individuell passform for å sikre maksimal ytelse og komfort.

Denne skoen er flott for folk som liker å være aktive utendørs og trenger noe som kan holde tritt med livsstilen deres. Enten du løper, går på tur eller bare går en lang tur på en sti, gi beskyttelsen du trenger uten å gå på bekostning av ytelsen. Funksjonene gjør dette produktet perfekt for de som ønsker å utforske naturen i all sin prakt uten å måtte bekymre seg for slitasje på skoene.

Tilbyr overlegen beskyttelse mot tøffe miljøer med sin vanntetthet/pusteegenskaper kombinert med en ekstremt komfortabel passform takket være BOA®-snøresystemet. Disse skoene er laget med holdbarhet i tankene, slik at de holder deg lenger enn andre på markedet, noe som gjør dem til et verdifullt kjøp i tillegg til et stilig tillegg til enhvers samling av utendørsutstyr.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

4. Lundhags Bjerg Mid

lundhags bjerg mid

Lundhags Bjerg Mid er det perfekte hjelpemiddelet for å hjelpe deg med å takle det tøffeste terrenget. Konstruert av slitesterkt italiensk Corradi-skinn, har overdelen et slitebestandig eksoskjelett for ekstra beskyttelse og en polstret ankel for komfort. En innersåle med pustende konstruksjon holder føttene dine kjølige, mens en Vibram yttersåle gir utmerket trekkraft og fleksibilitet med hvert trinn. Med en 18 cm høy krage og 170 cm lisser kan du være sikker på at disse skoene holder seg sikre hele dagen.

Med overlegent håndverk gir denne skoen uslåelig holdbarhet og komfort som ikke vil svikte deg selv under de mest ekstreme forhold. Dens unike konstruksjon beskytter føttene dine mot vann, gjørme og rusk samtidig som de holder dem tørre og demper dem mot steinete stier eller ru overflater. I tillegg gir dens fleksible, men faste Vibram-yttersåle deg godt grep slik at du ikke sklir i glatt terreng.

Denne lette, men likevel hardføre skoen sikrer maksimal komfort under hele reisen, slik at du kan fokusere på å utforske omgivelsene dine i stedet for å bekymre deg for såre føtter eller farlige forhold. Den holdbare designen betyr at den vil vare i årevis med regelmessig vedlikehold, så invester i deg selv i dag for å sikre at hver fjelltopp føles like bra som da den først kom i butikkhyllene.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

5. Hoka Men’s Anacapa Mid Gore-Tex

hoka men's anacapa mid gore-tex

Hoka Men’s Anacapa Mid Gore-Tex-støvel er den perfekte skoen for ethvert utendørseventyr. Med en yttersåle i gummi og syntetisk fôr kan du være sikker på at føttene dine holder seg tørre og komfortable uansett forhold. Skafthøyden er middels, så det er rikelig med støtte for å holde tritt med din aktive livsstil. I tillegg, med sin vanntette/vannavstøtende funksjon og lette vekt på 453 g per støvel, trenger du ikke å bekymre deg for å bli tynget når du er på farten.

Enten du er på vei til en fjellsti eller bare tar en spasertur gjennom byen, gir disse støvlene overlegen beskyttelse mot det som måtte komme deg. Denne Gore-Tex-støvelen tilbyr også overlegen holdbarhet og seighet som gjør den til det ideelle valget for eventyrere som elsker friluftsliv. Yttersålen i gummi gir utrolig trekkraft når du går over steiner eller glatt terreng.

Denne skoen tilbyr maksimal komfort og beskyttelse alt i en stilig pakke – slik at du enkelt kan ta deg ut i ethvert terreng. Enten det er regn, snø eller solskinn under din neste reise ut i naturen; denne støvelen vil garantert gi den nødvendige beskyttelsen uten å ofre vekt eller pusteevne for en virkelig unik opplevelse.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

6. LOWA Lady Light GTX Brun/Grønn

lowa lady light gtx brun grønn

Vi introduserer LOWA Lady Light GTX Brun/Grønn, en friluftsentusiasts drøm som gikk i oppfyllelse. Denne skoen tilbyr alle funksjonene du trenger for å takle utendørseventyr med selvtillit. Overdelen er laget av robust Nubuck-skinn som lover varig holdbarhet for mil og mil med stier, stier og skoger. Gore-Tex-membranen sikrer vanntetting slik at foten din holder seg tørr gjennom regn og sølepytter. Du kan også sette pris på den lette designen til denne skoen – med bare 1100 g per par (UK5), vil de ikke tynge deg ned. Komfort og passform er også viktig, med demping som gjør at hvert steg føles bra.

Designet for komfort og ytelse utendørs som ingen andre sko kan tilby. Enten du er ute på fottur eller campingtur, vil disse skoene holde føttene dine trygge mot alt naturen kaster i vei. De lar heller ikke vann suge sokkene dine – Gore-Tex-membranen tillater ikke fuktighet å passere gjennom, slik at du enkelt og trygt kan krysse våtmarker. Mens de er lette nok for lett jogging eller gå lange avstander, gir disse skoene også rikelig med grep for glatte overflater eller bratte stigninger.

Hvis du ønsker å prestere bedre utendørs og se bra ut gjør det. Med utrolig slitesterk konstruksjon og enkel vanntettingsteknologi vil ikke noe vær stå mellom deg og eventyr igjen. Og siden de er både lette og visuelt tiltalende, trenger ingen å vite det når det kommer til utendørs ytelse.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

7. LOWA RENEGADE GTX MID Deep Black

lowa renegade gtx mid deep black

Leter du etter den perfekte utendørsskoen? Se ikke lenger enn til LOWA RENEGADE GTX MID Deep Black. Denne stilige mid-cut støvelen er laget av en kombinasjon av nubuck og semsket skinn, med GORE-TEX vanntett membran for å sikre at du holder deg tørr mens du krysser en rekke terreng. Vibram Evo yttersåle garanterer sikkert grep og eksepsjonell holdbarhet, mens mellomsålen og rammen gir demping og pusteevne takket være perforeringene.

Med sin førsteklasses overdel i nubuck/semsket skinn beskyttet av GORE-TEX-membran, holder den deg tett omsluttet med det ytterste av komfort. Legg til dette dens utmerkede Vibram Evo yttersåle for trekkraft og demping fra både mellomsåle og ramme gjør den ideell for alle typer utflukter uavhengig av vær eller terrengforhold. Og til slutt gir perforeringene ekstra pusteevne, slik at føttene dine kan holde seg kjølige selv når du tar deg opp på langdistanseturer eller ryggsekkturer.

Designet med ekstrem værbeskyttelse samtidig som den tilbyr lettvektskonstruksjon som gjør den perfekt for dine eventyr utendørs, enten de inkluderer turstier eller bygater. Dens kvalitetskonstruksjon sikrer pålitelig ytelse under våte forhold samt tørre landinger sammen med ekstra ventilasjon via perforeringer som gir et kjøligere inneklima når den er aktiv hele dagen. Med en slitesterk, men komfortabel passform, trenger du ikke å bekymre deg for om du er forberedt på de lange turene i ulendt villmarksterreng.

4,5 av 5

Komfort

Varighet

Trekk

Kjøperveiledning

Når du leter etter det perfekte paret tursko, er det mange viktige faktorer å vurdere. Å finne den rette skoen kan bety forskjellen mellom en hyggelig og vellykket tur eller en smertefull og utmattende en. Her er fem viktige punkter du bør vurdere før du kjøper ditt neste par tursko:

Komfort
En av de viktigste aspektene å vurdere er komfort. Et par gode tursko skal sitte godt, men også ha litt plass for føttene å puste. Pass på at du prøver forskjellige skostiler og ta hensyn til ting som buestøtte, demping og pusteevne. Å ta en kort spasertur rundt i butikken i skoene er verdt det hvis du vil være sikker på at de vil være komfortable under de lange fotturene eller turene.

Brukerstøtte
Den viktigste jobben til en tursko er å gi god ankelstøtte. Se etter en sko som passer til fotens størrelse og form, og som tilbyr rikelig med ankelstøtte uten å ofre fleksibilitet eller bevegelsesområde. Om nødvendig, prøv å snøre strammere for ekstra støtte om nødvendig.

Vekt
Vekten på fottøyet ditt betyr noe når det kommer til hvor langt du går med hvert steg og hvor mye energi du vil bruke over tid under fotturen eller vandringen. Se etter lette materialer som ikke vil tynge føttene dine samtidig som de gir tilstrekkelig demping, beskyttelse mot vann og rusk, samt holdbarhet langs de tøffe stiene.

Vanntetting
Når du er ute i naturen, er det ingen måte å unngå fuktighet uansett årstid på – enten det er regndråper som regner ned eller bekker som blokkerer stier på solfylte dager – så å finne vanntette sko er nøkkelen til å holde seg tørr i alle typer omgivelser utendørs. Pass på at du velger sko med gode vanntette egenskaper, slik at du kan føle deg trygg ved å krysse bekker, gå gjennom sølepytter og vandre gjennom fuktige skoger uten å bekymre deg for våte sokker.

Trekk
Godt veigrep er avgjørende når du manøvrerer rundt glatte overflater som vått underlag, steiner, løvrike flekker eller isete terreng. Hvis en sko har nedslitte slitebaner, er det på tide med et nytt par som har friske, dype ører slik at du kan føle deg tryggere for hvert steg. Når du handler etter trekkraft, se ikke bare på dybden, men også på bredden – å ha begge deler vil øke stabiliteten.

Ting du bør vurdere før du kjøper

Hiking is a fantastic way to immerse yourself in nature while getting exercise and enjoying the scenery. To get the most out of this ambient activity, having the right pair of hiking shoes is essential. Here are five tips on how to get the most out of your hiking shoes:

1. Velg riktig sko for jobben

Når du velger tursko, velg en modell som passer både din gåstil og lengden på turen. For lette turer over lett terreng kan lette joggesko med vanntett belegg på overdelen tilby komfortabel støtte. For lengre turer der du sannsynligvis vil møte ulendt terreng og vannkryssinger, anbefales en mer kraftig støvel for optimal beskyttelse mot steiner i elver, gjørmestier, glatte overflater, etc.

2. Bruk sokker egnet for utendørsaktiviteter

Sokkene du bruker er like viktige som skoene i seg selv når det kommer til turkomfort og ytelse. Se etter sokker spesielt designet for utendørsaktiviteter, for eksempel de med demping rundt viktige trykkpunkter og fukttransporterende stoff som holder føttene tørre. Unngå bomullssokker og velg i stedet for syntetiske eller ullmaterialer som holder på varmen selv når de er våte og som ikke samler seg under lange turer eller bratte nedstigninger.

3. Knekk inn skoene dine før du setter av gårde

I motsetning til løpe- eller crosstrenere som kan brukes rett ut av butikkemballasjen; å ta i stykker de nye turskoene slik at de sitter tett rundt føttene dine er avgjørende før du legger ut på en lengre tur. Vurder å ta dem ut på korte dagsturer først, gradvis øke avstanden over en periode på uker til de er fullstendig brutt inn og tilby maksimal komfort sammen med ytelsesfunksjoner som grep og trekkraft.

4. Invester i fottøy av god kvalitet

Det er verdt å investere i kvalitetsfottøy når det kommer til utendørsaktiviteter som fotturer fordi støvler av god kvalitet varer lenger enn billigere modeller som kan slites raskt ned og dermed forårsake unødvendig belastning på føttene dine, i tillegg til at de i beste fall er generelt ubehagelige.
Dessuten er dyrere modeller ofte laget av pustende materiale som forhindrer blemmer på grunn av svetteoppbygging – noe billige modeller har en tendens til å ikke utmerke seg med.

5. Rengjør og behandle støvlene dine regelmessig

For å opprettholde ytelsesnivået over tid, er det viktig å huske å rengjøre og behandle støvlene regelmessig etter å ha vært utendørs. Rengjøring bør innebære forsiktig børsting med en myk børste etterfulgt av påføring av skinnbalsam eller voks som hjelper til med å holde overdelen smidig samtidig som den beskytter mot smussoppbygging; gir lettere tilgang gjennom gjørmete stier under ekspedisjoner med vått vær.

Har du spørsmål? Vi har svar.

Hvordan velge tursko?

Å velge riktige tursko er avgjørende for en vellykket tur. Det er viktig å velge et par som gir komfort, varme og støtte til føttene. Å velge riktig størrelse er en av de viktigste avgjørelsene du kan ta – støvlene skal sitte tett i hælen, men ikke være for stramme andre steder.

Se etter støvler som har tykk polstring rundt ankelen og buen, samt god støtdemping hele veien. Sørg i tillegg for at de er vanntette og gir trekkraft på glatte overflater. Med de riktige støvlene er du klar til å utforske naturens skjønnhet.

Kan man bruke tursko på asfalt?

tursko test

Tursko er en viktig del av enhver friluftsentusiasts garderobe. Mens de er designet for å gi beskyttelse og grep for fotturer i ujevnt terreng, kan tursko også brukes til andre formål. Når det gjelder å bruke dem på asfalt, er det et par ting du bør huske på. For det første er det viktig å sørge for at sålen på turskoen er hard nok til å tåle trykket fra fortauet og ikke blir slitt eller slitt ned for raskt.

For det andre, hvis du planlegger å gå en lengre strekning på asfalt, vil det være fordelaktig å velge en sko med god demping for å redusere eventuelle støt. Til slutt, turgåere bør alltid bruke passende sokker når de bruker støvlene på asfalt, da dette vil bidra til å absorbere noe av støtet og stresset forårsaket av å gå på hardere underlag.

Hvor ofte bør man bytte tursko?

Tursko er avgjørende for ethvert utendørs eventyr. De gir viktig beskyttelse og støtte for å holde føttene dine komfortable og trygge, men det er viktig å vite når det er på tide å erstatte dem. Generelt sett bør tursko skiftes hvert eller annet år, avhengig av hvor ofte du bruker dem. Hvis du vandrer flere ganger i uken, kan det hende at støvlene dine må skiftes raskere enn de som bare går ut av og til.

For barn anbefales det å bytte tursko hver sesong, da føttene fortsatt vokser og utvikler seg. Å ta godt vare på turskoene dine ved å rengjøre dem etter hver tur, tørke dem i et godt ventilert område og oppbevare dem vekk fra direkte sollys kan bidra til å forlenge støvelens levetid.

Hvordan unngå gnagsår i tursko?

For å unngå dette er det viktig å sørge for at turskoene dine sitter riktig. Før du begynner på neste fottur, sørg for at hælen på støvelen din sitter godt fast mot foten og ankelen uten å skli eller ekstra plass. Det er også en god idé å bruke to par sokker: ett tynt par for fukttransport og et tykkere par for isolasjon.

I tillegg bør du bruke shorts eller bukser opp til kneområdet for å forhindre at eksponert hud gni mot skinnet eller stoffet på støvelen. Til slutt, sørg for å bruke anti-gnagsår som vaselin før hver fottur for å redusere friksjonen ytterligere.

Hvilke sokker i tursko?

Når det kommer til tursko er sokkene du velger like viktige som selve turskoene. Å velge riktig type sokker kan utgjøre hele forskjellen når det gjelder komfort, beskyttelse og pusteevne. De beste sokkene for tursko er de som transporterer bort fuktighet for å holde føttene tørre, gir demping for større støtdemping og gir isolasjon mot kalde temperaturer.

For barn kan tykkere sokker brukes for ekstra varme og demping i kaldere klima. I tillegg, hvis et barns føtter svetter mer enn normalt, er det best å velge en sokk laget av syntetiske materialer som polypropylen eller akryl.

Til syvende og sist er nøkkelen å finne en sokk som gir fotkomfort under lange turer.

Resources I Use


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *