Sykkelhjelmer Test: 7 Beste Sykkelhjelmer for Friluftsliv – Sikkerhet Først

Enten du er en tilfeldig syklist eller en ivrig terrengsyklist, bør sikkerhet alltid være din første prioritet. Med så mange forskjellige typer sykkelhjelmer på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilke som er best for å beskytte hodet og holde deg trygg når du er ute og sykler.

Det er derfor vi bestemte oss for å sette vårt eget team på prøve ved å vurdere dusinvis av sykkelhjelmer på markedet i dag og komme opp med en liste over de 5 beste produktene som tilbyr den beste beskyttelsen, komforten og verdien.

Etter måneder med forskning, personlige prøvelser og hundrevis av kilometer med testing i alle terreng, har vi kommet opp med vår definitive liste over de 5 beste sykkelhjelmene for friluftseventyrere som oss.

Vi har tatt hensyn til alle problemene som syklister møter når de kjøper en hjelm, inkludert passform, ventilasjon, design, vekt og pris – slik at du kan stole på våre anbefalinger. Vår omfattende “sykkelhjelmtest” vil gi deg all informasjonen du trenger for å ta en informert beslutning angående ditt neste kjøp.

Vi håper at ved å lese gjennom vår personlige anmeldelse og ekspertråd, samt fremheve nøkkelpunktene fra vår sykkelhjelmer , kan du velge den perfekte sykkelhjelmer for ditt neste eventyr.

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste produktene – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

NOte

Med sykkelhjelmer er sikkerhet avgjørende! For perfekt passform og kvalitetsmaterialer for å holde deg trygg, trenger du ikke lete lenger enn til OutNorth. Enten du bare trenger noe behagelig eller ønsker et moderne design for å se stilig ut mens du sykler, har vi alt. Oppdag funksjoner som justerbare stropper og pustende stoffer som er designet med dine behov i tankene. Ikke gå glipp av denne muligheten til å få beskyttelsen du trenger og handle nå! Jaktogfriluft.no eller OutNorth.no .

Topp 3 Valgte Gjenstander Av OutdoorHub

BEST I TEST

POC Ventral Air Mips Black

Populært element 1: 3,8

Populært element 2: 4,2

Populært element 3: 3,7


Poengsummen vår: 4

beste verdi

Giro Syntax MIPS

Populært element 1: 4,3

Populært element 2: 4

Populært element 3: 4,7


Poengsummen vår: 4,5

Beste budsjett

Bell 4Forty MIPS

Populært element 1: 4

Populært element 2: 3,5

Populært element 3: 4


Poengsummen vår: 4

Her er mine toppvalg for den beste sykkelhjelmer for alt fjellterreng

  1. POC Ventral Air Mips Black – Kollisjonsbeskyttelse med justerbar passform og øyegarasje
  2. POC Ventral Air Mips Lemon – Lett MIPS og justerbar passform for ultimat beskyttelse
  3. POC Kortal – Innovativt sikkerhetsutstyr for friluftseventyrere
  4. Giro Syntax MIPS Hvit-sølv – Optimal sikkerhet, justerbar passform og integrert MIPS®-beskyttelse
  5. Giro Syntax MIPS Svart – Lett, justerbar passform med overlegen beskyttelse
  6. Bell 4Forty MIPS – Lett og justerbar hjelm med MIPS-teknologi
  7. Bliz Alpha – Overlegen støtholdbarhet og justerbar passform for optimal beskyttelse

1. POC Ventral Air Mips Black

swarovski ds 5-25x52 p beste i test

POC Ventral Air Mips Black er friluftsentusiastens drøm som går i oppfyllelse. Denne avanserte hjelmen inneholder alle funksjonene du trenger for å holde deg komfortabel og trygg under utfluktene dine.

Nøkkelfunksjonen til denne hjelmen er dens kollisjonsbeskyttelse: integrering av MIPS Integra-teknologi, et sterkt unibody PC-skall, og rikelig med luftstrømkanaler og ventilasjonsåpninger – du kan sikre at hodet ditt forblir trygt og kjølig uansett hvor energisk du er på reisen. Og med 360° justerbarhet er det enkelt å finne den perfekte passformen for enhver hodestørrelse eller form.

Sist, men ikke minst, det er en øyegarasje for å oppbevare solbriller når du ikke trenger dem – ett utstyr mindre å bekymre seg for under de lange turene! Denne hjelmen tilbyr uslåelig komfort og sikkerhet til en konkurransedyktig pris – noe som gjør den til det perfekte valget for ethvert utendørseventyr.

4 av 5

Populært element 1

Populært element 2

Populært element 3

Videoanmeldelse POC Ventral Air Mips Black

2. POC Ventral Air Mips Lemon

hikmicro thunder kikkertsikte 35 mm termisk test

Vi introduserer POC Ventral Air Mips Lemon, den siste innovasjonen fra anerkjente utendørseksperter, POC. Denne unisex-hjelmen er designet med rotasjonsbeskyttelse takket være MIPS-teknologien, og dens festede briller vil garantert gi en sikker passform uavhengig av aktiviteten din. I tillegg kommer den komplett med et justerbart skivesystem for å sikre at du får en komfortabel passform hver gang – uansett hodeform eller størrelse. Med bare 260 g er denne hjelmen også lett, noe som betyr at du kan oppleve komfort og stil hele dagen.

MIPS-teknologien bidrar til å beskytte mot rotasjonskrefter som kan oppstå under et krasj eller fall ved å strategisk omdirigere energien bort fra hodet samtidig som den reduserer kraft og belastning på hjernen. I mellomtiden vil de sikkert festede vernebrillene hindre at vind og skitt kommer inn i øynene dine uten at det går på bekostning av klarheten.

Når det gjelder design, tillater det justerbare skivesystemet på baksiden av hjelmen rask og enkel justering, noe som betyr at du enkelt kan finne den perfekte passformen for ultimat komfort når du er ute og utforsker. Og til tross for sin sterke konstruksjon, er denne hjelmen utrolig lett, noe som gir lengre brukstid uten å føles tungvint eller ukomfortabel. Med mange farger tilgjengelig å velge mellom også – du vil garantert se så bra ut som du føler deg.

4,5 av 5

Populært element 1

Populært element 2

Populært element 3

3. POC Kortal

hikmicro thunder kikkertsikte 25 mm termisk

POC Kortal er det perfekte valget for friluftseventyrere som krever den beste beskyttelsen fra sikkerhetsutstyret. Denne innovative hjelmen kommer med integrert MIPS-foring, som bidrar til å redusere rotasjonsenergien i tilfelle en krasj. Slipplan med lav friksjon og aramidbroer gir også et ekstra lag med forsvar mot potensielle påvirkninger, samtidig som det tilfører minimal vekt til den generelle designen. Men det er ikke alt: POC Kortal har også Reeco-reflektorteknologi pluss en innebygd NFC ID-brikke som både oppfyller og overgår AS/NZS 2063- og NTA8776-standardene.

Med denne hjelmen kan du nyte fred i sinnet og vite at du er trygg når du deltar i enhver form for ekstrem aktivitet eller sport. Den ultralette konstruksjonen gjør den utrolig behagelig å ha på seg, og designet sikrer optimal luftstrøm gjennom hele for maksimal pusteevne – som er ideell for lange turer under varme værforhold.

I tillegg lar de justerbare spennestroppene den passe til enhver hodeform eller størrelse. Kombinasjonen av beskyttende lag og stilig utseende gjør den til et uslåelig valg for enhver friluftsentusiast som ønsker å være trygg uten å ofre ytelsen.

4,5 av 5

Populært element 1

Populært element 2

Populært element 3

4. Giro Syntax MIPS Hvit-sølv

hik micro stellar sh35

Giro har nylig sluppet Syntax MIPS, en hjelm som tilbyr optimal sikkerhet og komfort til syklister. Med det justerbare Roc Loc® 5 Air MIPS®-systemet kan det tilpasses for å passe enhver hodeform. Den er også designet med vindtunnelventilasjon som holder hodet kaldt under de lange turene, pluss en integrert MIPS®-beskyttelsesfunksjon for maksimal dekning. Legg til et ekstra lag med beskyttelse og stil med den kompatible Roc Loc 5 LED for synlighet om natten.

For erfarne syklister gir Syntax MIPS frihet og fleksibilitet på veien. Den justerbare retensjonsmekanismen lar dem stille inn sitt eget foretrukne tetthetsnivå, mens ventilasjonsåpninger gir en kilde til kjøleluft under lengre perioder med trening og aktivitet.

På toppen av dette absorberer den integrerte MIPS-teknologien støt i tilfelle kollisjoner med lav hastighet, og gir ekstra trygghet under farlige utforkjøringer eller trange svinger.

Kommer også komplett med en blank finish for flott utseende og visuell appell når du sykler rundt i byen eller på landeveier. Enten du skal ut på turer tidlig om morgenen eller sene kveldseventyr, vil Roc Loc 5 LED bidra til å holde deg trygg ved å øke sikten på mørke veier.

4,5 av 5

Klarhet

Lett

Varighet

Videoanmeldelse Giro Syntax MIPS Hvit-sølv

5. Giro Syntax MIPS Svart

hikmicro stellar sh50 termisk kikkertsikte

Møt Giro Syntax MIPS, den perfekte følgesvennen for enhver friluftsentusiast. Med MIPS-systemet for sikkerhet og In-Mold Construction for lettvektsdesign kan du treffe alle favorittløypene dine trygt og komfortabelt. Roc Loc 5 Air MIPS-systemet lar deg enkelt justere passformen mens du nyter all-round ventilasjon med Wind Tunnel Ventilation. Til slutt hjelper Coolfit-materialet å holde deg kjølig og komfortabel i selv de mest intense situasjoner.

Denne hjelmen har uovertruffen beskyttelse rett ut av esken, så alt du trenger å bekymre deg for er å ha det bra. Dette produktet ble designet med kvalitetshåndverk og oppmerksomhet på detaljer som sikrer ytelse gjennom mange års bruk. Med sin lette konstruksjon og justerbare passform vil den være din favoritthjelm på ethvert eventyr.

For de som leter etter overlegen hodebeskyttelse på sin neste tur, trenger du ikke lete lenger med denne hjelmen. Ved å kombinere sikkerhet med komfort og bekvemmelighet, ble denne allsidige hjelmen designet med bekvemmelighet i tankene – fra enkle justeringer til elegant estetikk som maksimerer luftstrømmen. Enten det er en helg med terrengsykling eller en episk stikjøring.

4,5 av 5

Populært element 1

Populært element 2

Populært element 3

6. Bell 4Forty MIPS

blaser kikkertsikte b2 2-12x50 ic s

Vi introduserer Bell 4Forty MIPS, den perfekte hjelmen for enhver utendørsaktivitet. Denne unisex-designen er lett (bare 380 g!), justerbar og pustende, noe som gjør den komfortabel for alle som bruker den. Det som skiller seg fra andre hjelmer er inkluderingen av MIPS-teknologi.

MIPS står for Multi-Directional Impact Protection System, et revolusjonerende system som omdirigerer slagenergien bort fra hodet når du sykler. Den fungerer ved å plassere et lavfriksjonslag mellom hjelmen og hodet, som bidrar til å absorbere energi og redusere rotasjonsbevegelser under en krasj.

Denne hjelmen ble designet for å gi maksimal beskyttelse samtidig som den forblir komfortabel og lett, samtidig som den lar deg nyte alle dine utendørsaktiviteter uten bekymringer eller ubehag. Med sine justerbare stropper og pustende interiør sørger du for at du kan ha det hyggelig utendørs og vite at sikkerheten din er ivaretatt.

4 av 5

Populært element 1

Populært element 2

Populært element 3

7. Bliz Alpha

blaser kikkertsikte b2 2,5-15x56 ic s

Vi introduserer Bliz Alpha – en innovativ hjelm som gir maksimal beskyttelse og komfort mens du er ute i elementene. Dette lette polykarbonatskallet er designet for å gi overlegen støtdemping, noe som gjør det til et pålitelig valg for de som søker eventyr. Med Airflow Ventilation System™ for ventilasjon og kjøling trenger du aldri å bekymre deg for overoppheting på lengre ekspedisjoner.

For idrettsutøvere som leter etter sikker og komfortabel beskyttelse når de begir seg utendørs, det lette alternativet som ikke vil tynge deg ned. EPS-kjernen sikrer støtholdbarhet, mens de justerbare stroppene sikrer en tettsittende passform uansett størrelse eller form. Og med distinkte luftehull som regulerer luftstrømmen, vil denne hjelmen garantert holde deg kjølig selv under intense hetebølger.

Denne hjelmen skiller seg ut som en av de mest pålitelige delene av utendørs verneutstyr tilgjengelig på markedet. Vær trygg på at den vil gi full dekning samt nødvendig stabilitet, uten å begrense bevegelsen din eller ofre stil eller komfort. Enten du bruker den til ekstremsport eller bare liker å være trygg under hverdagsaktiviteter som sykling og løping – denne imponerende kombinasjonen av sikkerhet og banebrytende design.

4,5 av 5

Populært element 1

Populært element 2

Populært element 3

Kjøperveiledning

Sykkelhjelmer er en viktig del av sykkelsikkerheten, men med et bredt utvalg av hjelmstiler og funksjoner tilgjengelig, kan det være vanskelig å vite hvilken som er riktig for deg. Her er fem ting du bør vurdere før du kjøper en sykkelhjelm.

Hjelmtilpasning
Det er veldig viktig at hjelmen din sitter riktig; hvis den er for stor eller liten, gir den ikke tilstrekkelig beskyttelse i tilfelle en ulykke. Sørg for å bruke en hjelm som har justerbare stropper, slik at du kan justere den nøyaktig til hodeform og størrelse. Hjelmen skal sitte godt og skal ikke bevege seg rundt når du rister på hodet.

Hjelmvekt
Vekten på hjelmen din bør også tas i betraktning, spesielt hvis du planlegger å kjøre langdistanse eller sykle i kupert terreng, hvor den ekstra vekten vil bli mer lagt merke til over tid. Se etter hjelmer som er lette, men som likevel gir full beskyttelse; de fleste hjelmer vil variere fra 250g til 350g.

Visir og solbeskyttelse
Visir er en valgfri funksjon på noen hjelmer, vanligvis de som er designet for terrengsykling og andre ekstremsporter. De tilbyr solbeskyttelse og forhindrer også at rusk flyr opp i ansiktet ditt når du kjører offroad i høye hastigheter. Visirløse modeller er mer vanlige for landeveissyklister siden de ikke tilbyr på langt nær så mye beskyttelse mot elementene som modeller med visir gjør.

Ventilasjonshull
En annen funksjon å se etter er ventilasjonshull i sidene av hjelmen; disse lar luften sirkulere gjennom det indre av hjelmen, og hjelper til med å holde deg kjølig på varme dager og hjelper til med fuktighetskontroll under turer i vått vær. Det kan være lurt å velge en modell med flere ventilasjonshull hvis du bor i varmere klima eller sykler ofte i varmere temperaturer.

Luftstrømskanaler
Enkelte hjelmer har også interne luftstrømkanaler som fungerer som miniatyrvifter, som kjøler hodet mens du minimerer luftmotstanden mens du kjører i fart ved å skape jevn luftstrøm både under og over overflaten av skallet. Kanalene gir liten ekstra vekt samtidig som de hjelper til med å holde rytterne kjølige om sommeren og varme i vintermånedene takket være deres isolerende egenskaper.

Ting du bør vurdere før du kjøper

Å bruke sykkelhjelm er en viktig del av å være trygg mens du sykler. Det er viktig å sikre at hjelmen din er riktig montert og brukes på riktig måte til enhver tid. Her er fem tips du bør huske på når du bruker sykkelhjelm.

1. Sørg for at hjelmen sitter riktig

En av de viktigste komponentene ved trygg bruk av sykkelhjelm er å sørge for at den sitter riktig. Siden hver person har forskjellige hodestørrelser, er det viktig å måle hodet før du velger riktig størrelse og form på hjelm du trenger. Den skal sitte tett uten å være for stram eller ubehagelig, og stroppene bør justeres til de sitter godt rundt haken og ørene.

2. Se etter sertifiseringsetiketter

Når du kjøper en sykkelhjelm, sørg for å se etter visse sertifiseringsetiketter som Consumer Product Safety Commission (CPSC)-etiketten på alle hjelmer produsert etter 1999. Dette sikrer at produktet oppfyller sikkerhetsstandarder for støtbeskyttelse og andre tiltak .

3. Skift ut hjelmer etter en ulykke

Hvis du har vært i noen form for ulykke eller fall med sykkelen din, er det viktig å bytte ut sykkelhjelmen selv om det ikke er synlige tegn på skade. Dette vil bidra til å sikre at du fortsetter å motta tilstrekkelig beskyttelse mot støt i fremtidige turer eller fall mens du sykler.

4. Bruk hjelmen hver gang du sykler

Det kan virke innlysende, men dette kan ikke understrekes nok – bruk alltid sykkelhjelmen hver gang du sykler! Selv om du bare skal på en kort tur rundt i byen, er det viktig å være beskyttet til enhver tid ved å bruke hjelmen. Ikke bare vil dette beskytte deg i tilfelle en ulykke eller falle av sykkelen, men kan også beskytte deg mot uforutsette ulykker med biler mens du er ute på veien.

5. Fest alltid hjelmstroppene sikkert

Endene av stroppene må festes godt sammen under haken din for at de skal fungere effektivt – ellers vil de ikke forbli på under en krasj eller fall av hendelse! Forsikre deg om at begge stroppene er spennet godt sammen uten at slakk er usikret før du drar ut på tur med sykkelhjelmen på.

Har du spørsmål? Vi har svar.

Er det påbudt med hjelm når man sykler?

Bruk av hjelm når du sykler er avgjørende for sikkerheten. Det er påbudt å bruke hjelm i de fleste deler av verden, også for små barn. Hjelmer beskytter hodet mot kollisjoner, fall og andre skader som kan oppstå mens du sykler.

Den ekstra dempingen fra hjelmene hjelper også med å absorbere støt og redusere alvorlighetsgraden av potensielle skader. Selv om du er en erfaren syklist, er det alltid best å bruke en riktig tilpasset hjelm når du sykler.

Hva er en MIPS hjelm?

sykkelhjelmer test

En MIPS-hjelm er en type beskyttende hodeplagg som er designet for å redusere mengden rotasjonskraft hodet ditt opplever under en ulykke eller fall mens du er utendørs. Det fungerer ved å installere et slip-plane lag mellom hodet og EPS (Expanded Polystyrene) foringen for å fjerne rotasjonskreftene som oppstår når du treffer bakken.

Dette slip-plane-laget bidrar til å absorbere mer av energien som skapes, noe som gjør det mye tryggere enn tradisjonelle hjelmer. Det er viktig å merke seg at MIPS-hjelmer ikke er en erstatning for riktig sikkerhetsutstyr som knebeskyttere og albuebeskyttere, men de kan sikkert gi ekstra beskyttelse hvis de brukes sammen med dem.

Hvor lang levetid har en hjelm?

Levetiden til en kvalitetssykkelhjelm kan variere fra to til tre år. Avhengig av hvor ofte hjelmen brukes og miljøet den er utsatt for, kan det hende at den må skiftes ut tidligere. For å sikre maksimal beskyttelse, anbefales det at barn får hjelmer kontrollert årlig av en kvalifisert sykkeltekniker.

Er det lov å kjøre sykkel uten hjelm i Norge?

Å sykle uten hjelm er ulovlig i Norge. Det er viktig å bruke hjelm mens du sykler fordi det kan beskytte hodet ditt ved en ulykke. Norge har strenge lover om sykkelsikkerhet og bruk av hjelm mens du sykler er en av dem. Barn er pålagt å bruke hjelm når de sykler, uavhengig av alder.

Ikke bare er det viktig av sikkerhetsmessige årsaker, men også fordi det er loven. Dessuten, hvis du blir tatt for å sykle uten hjelm, kan du bli bøtelagt eller til og med bli anklaget.

Kan man bruke sykkelhjelm på skøyter?

Når du sykler eller går på skøyter, er det viktig å alltid bruke hjelm. Selv om begge aktivitetene kan føre til fall og alvorlige skader, kan bruk av riktig verneutstyr utgjøre hele forskjellen. Skatehjelmer er designet med ekstra beskyttelse rundt bakhodet og tinningene for å gi bedre dekning.

Selv om en sykkelhjelm kan sitte tett på hodet når du skater, gir den ikke nok beskyttelse siden den er skreddersydd for sykling i stedet for skøyter. Hvis du vil være trygg, er det best å skaffe spesialiserte skatehjelmer som vil gi deg den beste beskyttelsen mens du liker favorittsportene dine og aktiviteter utendørs.

Resources I Use


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *