Hodelykter Test: 7 Beste Hodelykter For Camping – Lys Opp Natten

hodelykter beste i test

Det er mørkt. Du er alene i skogen, fortapt i naturen og uten en anelse om hvor du er eller hvordan du kommer deg hjem. Som den siste forsvarslinjen mot å falle ned i en evig avgrunn av forvirring, blir hodelykten din beste venn og helten din – klar til å guide deg ut av skade og tilbake til sikkerhet. Men med så mange hodelykter på markedet, hvordan vet du hvilken som passer for deg?

Etter utallige timer brukt på å teste utallige hodelykter selv i noen av de mest ekstreme miljøene denne verden har å tilby, har vi fått ganske godt tak i hva som gjør en hodelykt av høy kvalitet. De syv gjenstandene som er inkludert her har alle unike egenskaper som gjør dem ideelle for camping og andre utendørseventyr. I dette blogginnlegget skal vi gjennomgå våre beste valg for hodelykter og skissere fem vanlige problemer som de fleste eiere står overfor når det gjelder å kjøpe en.

Vi håper at ved å lese gjennom vår personlige anmeldelse og ekspertråd, samt fremheve nøkkelpunktene fra vår hodelykttest, kan du velge den perfekte hodelykten for ditt neste eventyr.

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste hodelykter – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

NOte

Er du klar for å lyse opp natten? Glem å famle i mørket og skaff deg en hodelykt fra OutNorth. Med toppkvalitetsprodukter fra pålitelige merker kan du være sikker på at belysningen din blir pålitelig lyssterk! Ikke gå glipp av denne fantastiske muligheten: Gjør dine kjøp i dag og dra nytte av uslåelige priser. Enten for deg selv eller en du er glad i, finn den perfekte hodelykten for å lyse veien din hos OutNorth.no eller Jaktogfriluft.no.

Topp 3 Valgte Gjenstander Av OutdoorHub

BEST I TEST

FENIX HP30R V2 Hodelykt 3000LM

Vekt (oz.): 4,5

Batteritid: 4

Lumen: 4


Poengsummen vår: 4,5

beste verdi

FENIX HM65R Hodelykt Led Sort

Vekt (oz.): 4,5

Batteritid: 4

Lumen: 4


Poengsummen vår: 4,5

Beste budsjett

Silva Cross Trail 5R

Vekt (oz.): 4

Batteritid: 3,5

Lumen: 4


Poengsummen vår: 4

Her er mine toppvalg for den beste hodelykter for camping

  1. Fenix ​​HP30R V2 Hodelykt – Kraftig og pålitelig LED-lys
  2. FENIX HM65R Hodelykt Led Sort – Pålitelig og langvarig hodelykt
  3. Silva Cross Trail 5R – Ideelt valg for utendørs eventyr opp til 500 Lm
  4. Led Lenser Hodelykt H15R Core 2500lm – Essensielt verktøy for utendørsaktiviteter med IP67-beskyttelse
  5. Silva Trail Speed ​​5XT – Oppladbar hodelykt med opptil 40 timers lys
  6. M Tiger Sports DS-Trail-II hodelykt – Slitesterk hodelykt med 1800 lumen lysstyrke og IP67-klassifisering
  7. Lumonite Compass – Overlegent utendørs kompass, lett og slitesterk

1. FENIX HP30R V2 Hodelykt 3000LM


Fenix ​​HP30R V2 Hodelykt er et kraftig og pålitelig 3000 lumen LED-lys. Den er utstyrt med en XHP50 LED med hvitt lys som kan brukes til å gi både belysning og varmeavledning for økt sikkerhet. Denne hodelykten er designet med bekvemmelighet i tankene, og tilbyr opptil 120 timers driftstid, samt lading og utlading med dobbel grensesnitt.

Har en langvarig kraftkilde med høy ytelse som lar brukerne maksimere utendørsaktiviteter uten å måtte bekymre seg for å bli stående i mørket eller gå tom for juice. Denne brukervennlige enheten har fem lysstyrkenivåer som kan tilpasses etter behov.

Bemerkelsesverdig er også de separat plasserte bryterne for lysmodus og generell modus, noe som gjør det praktisk å justere mens du er på farten.

Denne svært pålitelige Hodelykt tilbyr både overlegen belysning og bærbarhet, noe som gjør den perfekt for en rekke bruksområder som camping, fotturer, løping eller andre utendørsaktiviteter du måtte tenke på. Den lette designen sikrer at du ikke en gang vil føle at den er der, samtidig som den gir deg trygghet når du vet at Fenix ​​HP30R v2 er med deg hele tiden.

4,5 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

Videoanmeldelse FENIX HP30R V2 Hodelykt 3000LM

2. FENIX HM65R Hodelykt Led Sort


FENIX HM65R Hodelykt Led Sort er det perfekte valget for alle som leter etter en pålitelig, langvarig hodelykt. Med to kraftige lyskilder og opptil 1400 lumen lysstyrke, lyser du enkelt opp selv de mørkeste områdene. Den har også en imponerende stråleavstand på 163 meter og er vanntett, støtsikker og veier bare 97 gram (uten batteri).

Denne hodelykten fra FENIX er ideell for utendørs utforskning, og vil ikke svikte deg uansett hvilke forhold du møter. Den lyse og konsekvente belysningen vil sørge for at synet ditt aldri svikter deg – enten du camper i skogen eller tar en kveldstur opp en ulendt sti. Og med sin ergonomiske design er den både komfortabel og sikker å ha rundt hodet.

Ikke la mørket stå i veien for deg når du utforsker naturen; velg denne hodelykten for alle dine eventyr! Med sin kraftige ytelse og robuste design vil den sørge for at du alltid kan se klart uansett hvor du går.

4 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

Videoanmeldelse FENIX HM65R Hodelykt Led Sort

3. Silva Cross Trail 5R


Silva Cross Trail 5R er den perfekte følgesvennen for alle dine utendørseventyr. Bygget med vannbeskyttelse opp til IPX5 og oppladbare batterier, samt batterier inkludert, er det et ideelt valg for de som elsker å utforske og være utendørs.

Denne hodelykten har også en dimmefunksjon, slik at du kan justere lysstyrken på lysene til 500 Lm. Dette gir deg muligheten til å justere utendørsbelysningen din avhengig av aktiviteten din, enten det er camping i en skog eller fotturer gjennom et steinete terreng.

Med sin avanserte teknologi og pålitelige konstruksjon, sørg for å gi mange års glede mens du er ute på utendørsaktiviteter. Du trenger ikke å bekymre deg for å gå tom for juice eller å måtte bytte ut ødelagte deler – denne enheten er designet for å vare og gi deg trygghet uansett hvor du er.

4 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

4. Led Lenser Hodelykt H15R Core 2500lm


Led Lenser Hodelykt H15R Core 2500lm er et viktig verktøy for enhver friluftsentusiast. Den er utstyrt med et avansert fokussystem for å gi deg en svært justerbar stråle på opptil 2500 lumen, slik at du kan se lenger om natten. Den kommer også med en IP67-klassifisering for vann- og støvbestandighet, noe som gjør den til et pålitelig valg for lange fotturer eller campingturer.

Det oppladbare Li-ion-batteriet gir lengre brukstid og temperaturkontrollsystemet beskytter det mot overoppheting i ekstreme temperaturer. Med sin kombinasjon av funksjoner gjør dette produktet et flott tillegg til enhver utendørsaktivitet.

For turgåere som ønsker å vandre i mørke omgivelser, er dette ideelt. Den justerbare strålen gir deg utmerket synlighet, og lyseffekten på opptil 2500 lumen vil sikre at du kan ta deg trygt gjennom mørket.

IP67-klassifiseringen gir beskyttelse mot regn, fuktighet og støv, mens det oppladbare batteriet sørger for at lyskilden din aldri går tom på et ubeleilig tidspunkt.

4 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

5. Silva Trail Speed 5XT


Silva Trail Speed ​​5XT har en kraftig kraft med sin 1200 lm lysstyrke, 160 m maks rekkevidde og oppladbare batterier slik at du kan følge med i tempoet. Denne vanntette hodelykten har IPX5 vannbeskyttelsesklassifisering, noe som betyr at den vil vare under alle forhold. Og du trenger ikke å bekymre deg for å gå tom for juice – du kan bruke denne lampen i opptil 40 timer.

Den ergonomiske designen sikrer at den sitter komfortabelt på hodet ditt, slik at du holder deg fokusert på stien foran deg. Med 4 innstillinger kan du enkelt justere lysstyrkenivået for å gi deg selv akkurat nok lys til eventyr. Enten du navigerer i en vanskelig stigning eller utforsker i fullstendig mørke.

Dessuten inkluderer denne Silva-hodelykten også en innstilling for rødt baklys som veksler mellom konstant og blinkende modus. På den måten kan andre eventyrere alltid holde styr på hvor du er mens de følger etter. Så ta på deg neste utfordring og få mest mulig ut av utendørsopplevelsen din med dette utstyret.

4,5 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

6. M Tiger Sports DS-Trail-II Head Lamp


Vi introduserer M Tiger Sports DS-Trail-II-hodelampen, den perfekte følgesvennen for ditt neste utendørseventyr. Denne hodelykten har bemerkelsesverdige vannbeskyttelsesegenskaper, slik at du kan være sikker på at selv under dårlige værforhold vil hodelykten forbli uskadet. Med sin imponerende lysstyrke på 1800 lumen og dimbar funksjon, vil dette lyset garantert holde tritt med alle dine belysningsbehov. For ikke å nevne at det bare krever ett batteri (inkludert!) for en lys og effektiv opplevelse.

Denne hodelykten er bygget for å tåle ethvert terreng eller miljøforhold du kan møte mens du er ute på stien. Den har en IP67-klassifisering, noe som betyr at den er fullstendig beskyttet mot inntrengning av støv og nedsenking i vann på opptil 1 meter eller 3 fot dyp.

Videre sørger de justerbare stroppene for en sikker passform og behagelig følelse uansett hvor lenge utendørsutfluktene dine varer.

Til slutt, hvis du leter etter en ekstremt slitesterk frontlykt som gir deg pålitelig ytelse gang etter gang. Med topp lysstyrke og forlenget batterilevetid er denne gjenstanden perfekt enten du er på backpacking om natten eller løper rundt i leiren under stjernene – du vil ha rikelig med lys for alle dine eventyr. Så ikke gå hjemmefra uten.

4,5 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

7. Lumonite Compass


Er du klar for å utforske naturen med Lumonite Compass? Dette avanserte utendørs kompasset har en maksimal rekkevidde på 115 meter og en dimmefunksjon. Den er lett, veier bare 155 gram, og er til og med vanntett for uventede regnbyger eller våte forhold.

Luminous gir en utrolig lysstyrke på 1367 lumen for å sikre at reisen din aldri blir avviklet på grunn av dårlig belysning. Med sine 744 timers bruk på Li-ion batteri.

Dette er den perfekte følgesvennen når du utforsker naturen mens du drar nytte av dens kraftige ytelse og utmerkede siktavstand. Den kombinerer holdbarhet og tilgjengelighet uten at det går på bekostning av stil og funksjonalitet; denne enheten gir deg virkelig den perfekte balansen mellom maksimal ytelse og bærbarhet. Den intuitive designen gjør også oppsett enkelt og stressfritt – slik at du bare kan fokusere på eventyret ditt!

Uansett hvilken type terreng du står overfor – fra åpne jorder til ulendte fjellsider – vil denne hodelykten bringe deg dit du skal. Den overlegne konstruksjonen betyr at den står sterkt uansett hva moder natur kaster på den, og gir trygghet om at skulle noe uventet inntreffe før enn senere, vil dette unike kompasset alltid lyse veien hjem.

4 av 5

Vekt (oz.)

Batteritid

Lumen

Kjøperveiledning

Når det kommer til å kjøpe en hodelykt, kan de tilgjengelige alternativene være svimlende! Hvor bør du begynne? La oss ta en titt på de fem hovedpunktene du bør vurdere før du investerer i en hodelykt.

Type hodelykt – Hvilken type hodelykt som passer best til dine behov vil avhenge av hvordan du planlegger å bruke den og hvor du planlegger å ta den. Vurder om du trenger vanntette eller sprutsikre, ekstra lyse eller lette modeller avhengig av dine behov og formål.

Prisklasse – Hodelykter varierer mye i pris avhengig av funksjonene deres, så det hjelper å bestemme et budsjett før du undersøker de forskjellige typene der ute, samt ser etter gode tilbud på nett eller i butikker når du kjøper en ny. Husk at billigere betyr ikke alltid bedre valuta for pengene.

Lumens/lysstyrke – Lumens måler mengden lys som sendes ut fra hodelykten, som kan variere fra veldig svakt for lesing av kart til ultralys for å blåse bort nattemørket under utendørsaktiviteter som løping eller terrengsykling.

Batterilevetid og ladealternativer – Avhengig av bruken, kan batterilevetiden variere enormt fra bare titalls timer når du kjører på høye strøminnstillinger ned til hundrevis hvis du bruker modus for svak stemningsbelysning; de fleste moderne batterier tilbyr oppladbare alternativer, selv om noen fortsatt krever batteribytte med alkaliske celler (ikke miljøvennlig). Sørg for å ta en informert avgjørelse også her basert på dine egne personlige behov og preferanser.

Komfort og størrelse – Siden disse bæres direkte mot pannen, bør komfort være topp prioritet når du vurderer hvilken hodelykt som passer for deg! Se også på vekten – noe lett kan virke som en fordel, men kan bli ubehagelig etter langvarig bruk, mens tyngre enheter kan virke uhåndterlige, men tilbyr ekstra funksjoner som justerbare strålevinkelkontroller eller rødlysmodus (for å bevare nattsyn). Ta også hensyn til eventuelle hjelmer eller hatter som kan være en del av utstyret ditt når du leter etter den perfekte passformen.

Ting du bør vurdere før du kjøper

Hodelykter er et flott verktøy å ha når du camperer, går på tur eller gjør andre typer utendørsaktiviteter som krever ekstra belysning. Men det er viktig å vite hva slags hodelykt du skal skaffe deg og hvordan du bruker den riktig, slik at opplevelsen din ikke blir hindret av dårlig sikt eller andre uhell i mørket. Her er fem tips for sikker og effektiv bruk av hodelykter:

1. Få den rette hodelykten for aktiviteten din

Å velge riktig hodelykt for aktiviteten din er nøkkelen. Hvis du trenger et sterkt lys for nattaktiviteter som nattløp eller sykling, sørg for å velge en med en effekt på minst 200 lumen. Lommelykter projiserer vanligvis ikke så langt som hodelykter gjør, så de er ikke ideelle valg.

2. Prøv før du kjøper

Den beste måten å sikre at du kjøper riktig type hodelykt er å prøve dem før du kjøper. Ta noen forskjellige modeller inn i et mørkt rom og test dem ut side ved side til du finner en som passer komfortabelt og har nok lysstyrke for dine behov. De fleste butikker vil tillate deg å ta en prøvetur før du forplikter deg.

3. Bruk den riktig

Når du har på deg en hodelykt, må du alltid justere stroppene riktig slik at den føles komfortabel og sikker uten å være for stram på hodet eller pannen. Hvis du justerer lampen slik at lyset er rettet litt nedover, vil du unngå å blende deg selv, andre og dyrelivet om natten. I tillegg kan det å ha strålen pekt ned skape bedre synlighet på ujevne overflater som steiner eller tømmerstokker under fotturer eller campingturer i ukjent territorium.

4. Hold batteriene friske og klare til bruk

Hvis det i det hele tatt er mulig, bruk oppladbare batterier i hodelykten og sørg for at de alltid er ladet opp før du legger ut på utflukter der du trenger ekstra lys etter at solnedgangen treffer – for sikkerhets skyld! Ingenting ødelegger en god tid mer enn å gå tom for lys mens du utforsker et ukjent sted; oppladbare batterier kan bidra til å forhindre at dette skjer ved å sørge for at det alltid er juice tilgjengelig når det trengs.

5. Beskytt mot vanneksponering

Som med annen elektronikk som lommelykter, mobiltelefoner og kameraer, kan eksponering for vann potensielt ødelegge hodelykten din over tid hvis den ikke er beskyttet. Sørg for at vanntett beskyttelse er oppført som en av funksjonene ved å sjekke produktanmeldelser og se etter IP-klassifiseringer som indikerer grader av støv-/vannbestandighet (IPX7 = fullstendig vanntett).

Fest i tillegg alle rom ordentlig rundt tilkoblingspunkter som USB-porter når de ikke lader, bare sørg for at ikke vann siver gjennom siden dette kan skade interne komponenter som ikke kan repareres.

Har du spørsmål? Vi har svar.

Hva er den beste hodelykten?

Hodelykter er et must-ha-tilbehør for ethvert utendørs eventyr. De gir avgjørende belysning i mørke og noen ganger farlige omgivelser, slik at folk kan navigere i hindringer og være trygge. Den beste hodelykten vil avhenge av situasjonen, men generelt sett bør den ha lang batterilevetid, justerbar lysstyrke, en rekke forskjellige farger, vannmotstand eller vanntetting og lett design.

Hvor mange lumen trenger man hodelykt?

hodelykter

Når det gjelder å velge riktig hodelykt, er den viktigste faktoren hvor mange lumen den har. Lumen måler hvor sterkt en lysstråle er, så hvis du planlegger å bruke hodelykten til aktiviteter som fotturer i mørket eller camping, må du sørge for at den genererer nok lys. Generelt sett vil en god hodelykt for de fleste utendørsaktiviteter være mellom 100 og 200 lumen.

Denne mengden lysstyrke vil gi nok lys for de fleste bruksområder. Men hvis du planlegger å gjøre noe som å spille i dype grotter der det nesten ikke er naturlig lys i det hele tatt, kan det være lurt å se etter noe nærmere 500 lumen eller enda høyere. Spesielt for barn bør rundt 100 lumen være mer enn nok lysstyrke for enhver utendørsaktivitet.

Hvorfor rødt lys på hodelykt?

Når du er utendørs er det viktig å ha et sterkt lys slik at du kan se veien din. Det røde lyset på hodelyktene er spesielt viktig fordi det hjelper deg med å beskytte nattsynet og være trygg. Rødt lys går ikke så langt som hvitt eller blått lys, så hvis du ser deg rundt med en hodelykt som bruker rødt lys, vil andre mennesker ikke kunne se deg også.

Det er også mindre forstyrrende for visse dyr som fisk og fugler enn hvitt eller blått lys. Intensiteten til lyset hjelper også en person med å bevare synet om natten. Rødt lys er et godt valg når du går på tur i mørket, skal på camping eller til og med ta en tur etter skumringen.

Hvor mange lumen er lovlig?

I Norge avhenger den lovlige mengden lumen som tillates for utendørsbelysning av område og kontekst. Generelt, hvis du skal belyse en åpen plass som brukes av folk utendørs, foreslås maksimalt 500 lumen. Når det gjelder boligområder, er den enda lavere med kun 10-50 lumen på grunn av behovet for å holde støyen på et minimum.

For de som ønsker å lyse opp hagen eller bakgården for barn, bør rundt 20-80 lumen gjøre susen. Den beste måten å sikre at lysnivåene dine er innenfor lovlige grenser er å bruke høyeffektive LED-lys som gir rikelig med lys uten å bruke for mye energi eller produsere for mye støy.

Er 1000 lumen bra?

Er 1000 lumen bra for utendørs belysning? Absolutt! Den gir mer enn nok lysstyrke for utendørsaktiviteter som camping og grilling. 1000 lumen tilsvarer 75 watt standard glødepærer. Det er lyst nok til å lyse opp et stort område, uten å være for lyst eller grelt.

Dette gjør den perfekt for nattaktiviteter og vil gi synlighet uten å blende folk. For et barn er 1000 lumen mer enn nok for enhver oppgave som krever innsyn utendørs.

Resources I Use


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *