Snowboard Test: 7 Beste Snowboards for Alt Fjellterreng

Som friluftsentusiast er ingenting viktigere enn å ha riktig utstyr – spesielt når det kommer til snowboard. Feil brett kan bety en lang, ubehagelig dag i bakken eller manglende evne til å utvikle ferdighetene dine. Det er derfor vi bestemte oss for å sette sammen denne snowboardtesten: 7 beste snowboards for alt fjellterreng!

Vi vet at det kan være tøft å velge et snowboard, så vi satte oss igjennom vriingen og testet dusinvis av brett i forskjellige all mountain terreng. Vi møtte mange problemer på jakt etter den perfekte kombinasjonen av holdbarhet, ytelse og komfort – fra dekk som var for stive og lite fleksible til modeller som føltes ustabile og usikre i fart. Etter timer med testing og debatt, har vi kommet frem til våre 5 beste valg basert på våre personlige historier og erfaringer med å bruke dem. Med denne snowboardtestguiden har du ingen problemer med å finne det perfekte brettet for dine behov.

Vi håper at ved å lese gjennom vår personlige anmeldelse og ekspertråd, samt fremheve nøkkelpunktene fra vår snowboardtest, kan du velge den perfekte snowboardtest for ditt neste eventyr.

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste produktene – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

NOte

Ønsker du å gå i bakken denne sesongen? Sørg for at du er utstyrt med best mulig utstyr og klær, slik at du trygt kan nyte tiden på snøen. Handle på Outnorth.no for et komplett utvalg av snowboardutstyr, fra hjelmer og briller til skistøvler og bindinger. Få din i dag og få mest mulig ut av dine vinterfjelleventyr! OutNorth.no eller Jaktogfriluft.no.

Topp 3 Valgte Gjenstander Av OutdoorHub

BEST I TEST

Salomon Men’s HPS – Taka Split Snowboard

Varighet: 3,5

Opptreden: 4,5

Se og føl: 4


Poengsummen vår: 4

beste verdi

Burton Women’s Burton Story Board Camber

Varighet: 5

Opptreden: 3,5

Se og føl: 4


Poengsummen vår: 3,8

Beste budsjett

Bataleon Evil Twin

Varighet: 4

Opptreden: 5

Se og føl: 5


Poengsummen vår: 4,7

Her er mine toppvalg for den beste snowboards for alt fjellterreng

  1. Salomon menns HPS – Taka Split Snowboard – Kraftig, lett og bærekraftig hentet snowboard.
  2. Burton Story Board Camber for kvinner – Perfekt valg for friluftsentusiaster
  3. Bataleon Evil Twin – Perfekt allsidig brett for ethvert eventyr
  4. Nitro Men’s Prime X DD + Staxx L – Perfekt for nybegynnere, utmerket stabilitet og moro
  5. Salomon Women’s Oh Yeah + Rhythm – Intermediate snowboard for kvinnelige ryttere
  6. Bataleon Whatever – Perfekt brett for middels kvinnelige ryttere
  7. Salomon Abstract – Høyytelsesski for freestyle-løpere

1. Salomon Men’s HPS – Taka Split Snowboard

salomon men's hps beste i test

Salomon Men’s HPS – Taka Split Snowboard er det perfekte valget for enhver utendørs-elskende snowboarder. Dette brettet er spesialdesignet med float powder camber, og tilbyr kraft og flyting for å få hver tur til å føles jevn og uanstrengt. Den lette Ghost Green Core gjør brettet utrolig responsivt og spenstig, mens en tilpasset POMOCA-delt hud med 70 % bærekraftig hentet mohair gir ekstra trekkraft og grep under utfordrende forhold. For å toppe det hele, gir den retningsbestemte halen på dette brettet forbedret flyt og kanthold for å holde deg sykle som en proff.

Det som skiller denne modellen er dens utrolige bærekraftsidentifikasjon: Den FSC-sertifiserte trekjernen er ansvarlig hentet fra miljøbevisste skoger, og alle komponentene har blitt grundig testet for sikkerhets- og kvalitetsformål. Ikke bare gir Salomon Men’s HPS – Taka Split Snowboard ryttere en imponerende ytelse, men det bidrar også til å redusere deres miljømessige fotavtrykk.

Enten du er på nybegynner- eller avansert nivå, vil dette snowboardet garantert gi en uforglemmelig opplevelse i bakken. Dens overlegne komfort og stabilitet vil gjøre at selv de lengste løpene føles jevne og tilfredsstillende; dens lette design lar ryttere manøvrere med letthet uten å gå på akkord med kraft eller hastighet; og dens eksepsjonelle bærekraftslegitimasjon sikrer at du kan sykle og vite at du minimerer påvirkningen på miljøet.

4 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

Videoanmeldelse Salomon Men’s HPS – Taka Split Snowboard

2. Burton Women’s Burton Story Board Camber

burton women's burton story board camber test

Når det gjelder å komme seg ut i bakken, er Burton Women’s Story Board Camber Snowboard det perfekte valget for friluftsentusiaster. Med sin retningsbestemte camberrocker og balanserte freeride-geometri, gir dette brettet rytterne en utrolig allsidig tur over ethvert terreng. Karbon I-Beam-laminatene øker stabiliteten og gir utrolig kantkontroll for å ta trange svinger eller skjære gjennom puddersnø.

Og med en personlighetsfleksivurdering på 5-8 kan du forvente pålitelig ytelse under alle forhold. Enten du nettopp har begynt eller er en erfaren proff, er dette snowboardet klart til å ta kjøreopplevelsen til nye høyder.

Den unike designen til Story Board Camber kombinerer to distinkte funksjoner – retningsformen og camber rocker – for å skape en smidig, men likevel rask tur som vil bidra til å forbedre ferdighetene dine uansett hvor du går. Dens karbon I-Beam-laminater øker den generelle styrken og reduserer vridningsvridningen, noe som sikrer maksimal kontroll når du takler alle terrengtyper. I tillegg lar dens mid-flex-vurdering nybegynnere føle seg stabile mens mer erfarne ryttere finner mye pop.

3,8 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

Videoanmeldelse Burton Women’s Burton Story Board Camber

3. Bataleon Evil Twin

bataleon evil twin

Bataleon Evil Twin snowboard er det perfekte valget for enhver eventyrsøkende rytter. Med en karbonfrest kjerne og SideKick™, tilbyr dette brettet en mykere flex som gjør det ideelt for pressing, men med mer stivhet for stabilitet og respons. Dette brettet har også maksimalt volum for de som ønsker å surfe litt pudder med letthet, i tillegg til å ha en liten overflate som er perfekt for kvikke freestyle-triks.

Dette er et utmerket valg for ryttere som liker å blande ting i backcountry, og tilbyr den perfekte balansen mellom pow, park og street riding. Den sterke konstruksjonen og lette konstruksjonen gjør dette brettet svært slitesterkt og responsivt, slik at du kan ta det med overalt fra sørpete vårmarker til isete alpint terreng.

Hvis du leter etter et allroundbrett for å ta kjøringen til neste nivå, bør dette snowboardet stå øverst på listen din. Med sin unike kombinasjon av mykhet og stivhet, vil du kunne takle enhver tilstand uten å ofre ytelse eller stil. Gjør deg klar til å oppleve hva snowboardverdenen har snakket om.

4,7 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

4. Nitro Men’s Prime X DD + Staxx L

nitro men's prime x dd staxx l

Vi introduserer Nitro Men’s Prime X DD + Staxx L, designet for mannlige nybegynnere. Dette klimanøytrale produktet er perfekt for de som ønsker å komme seg ut og utforske uten å måtte bekymre seg for karbonavtrykket. Med en bakbredde på 300 mm og en midjebredde på 254 mm, har dette brettet all stabiliteten som en uerfaren rytter trenger. Det er det ideelle valget for noen som ønsker å starte i snowboardverdenen.

Denne utstyrt med mange funksjoner som gjør det enkelt og morsomt å sykle. Med sin stabile plattform gjør den nybegynnere mer selvsikre i bakkene, samtidig som den gir dem mer selvtillit når de lærer nye triks eller teknikker. Den har også et bredt bevegelsesområde slik at den kan håndtere ethvert terreng du kaster på den. Den unike formen gir utmerket balanse, slik at turen blir jevn og flytende uansett hvor du tar den.

Dette er et utmerket valg hvis du er ny på snowboard eller hvis du bare leter etter noe å komme deg ut og ha det gøy med. Den lave prislappen gjør den rimelig for ethvert budsjett, men leverer likevel ytelse som er verdig å bli tatt på alvor av erfarne ryttere også! Med sin stabilitet og moderne design vil dette brettet få deg til å takle alle typer terreng med letthet, noe som gjør tiden din på fjellet enda morsommere.

4 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

5. Salomon Women’s Oh Yeah + Rhythm

salomon women's oh yeah rhythm

Salomon Women’s Oh Yeah + Rhythm snowboard er designet spesielt for kvinner som er ute etter en kjøreopplevelse på middels nivå. Med en 287 mm bakende og 242 mm midjebredde, tilbyr brettet eksepsjonell manøvrerbarhet uten at det går på bekostning av ytelsen. Dens kompatible bindinger gjør det enklere å tilpasse oppsettet og finjustere kontrollen på fjellet.

Dette brettet er ideelt for kvinnelige ryttere som ønsker å ta ferdighetene sine til neste nivå. Designet gir optimal respons når du kjører ned terreng i middels vanskelighetsgrad, og formen sikrer stabilitet når du hopper eller sykler i høyere hastigheter. Takket være Salomon Women’s Oh Yeah + Rhythm kan du få den ekstra kanten ut av hver kurve og nyte en mer spennende tur.

Dette snowboardet er et godt valg for de som søker en middels opplevelse med oppgraderte ytelsesmuligheter. Dens praktiske bindinger holder deg fast i kontroll, slik at du kan mestre hvert løp med selvtillit og letthet. Så enten du ønsker å ta det første skrittet inn i verden av avansert ridning eller bare friske opp eksisterende ferdigheter, vil dette brettet hjelpe deg med å nå målene dine samtidig som du har maksimal moro i bakken.

3.8 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

6. Bataleon Whatever

bataleon whatever

Bataleon Whatever snowboard er det perfekte valget for mellomliggende kvinnelige ryttere.

Med en damespesifikk design tilbyr dette brettet en 287 mm bakende og 242 mm midjebredde designet for å hjelpe deg med å opprettholde balansen samtidig som det gir mye manøvrerbarhet. Whatever kommer også komplett med kompatible bindinger, slik at du kan treffe bakkene med en gang!

Whatever er optimalisert for ytelse, og gir deg godt grep når du tar deg ut i utfordrende terreng. Den unike formen gir større kontroll og stabilitet uten at det går på bekostning av fleksibilitet eller svingkraft. Denne kombinasjonen av funksjoner lar deg gjøre jevne svinger selv under vanskelige forhold med presisjon og selvtillit.

For de som leter etter et alt-i-ett snowboard som gir den perfekte balansen mellom ytelse og kjøreegenskaper, er Bataleon Whatever garantert ditt beste valg. Dette brettet gir alt enhver kvinnelig rytter kan trenge for å ta ferdighetene sine til neste nivå. Enten du nettopp har begynt eller presser deg selv på mer avanserte nivåer, har Whatever alle funksjonene du trenger for å komme dit.

4 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

7. Salomon Abstract

salomon abstract

Salomon Abstract er den ultimate skien for enhver freestyle-entusiast. Med sin Quadralizer sidecut vil du kunne kontrollere carvingen din og ha bedre stabilitet og respons mens du går på ski. Popster kjernefresing av skien gir mer pop enn noen gang før, og gir deg litt seriøs lufttid under disse hoppene og triksene. Freestyle-løpere kan føle seg trygge i å vite at turen deres på Salomon Abstract vil gi dem en stabil, responsiv kant som hjelper dem å nyte hver sving i pudderbakkene.

Denne høyytelsesskien har teknologi som er ulik noe annet der ute. Quadralizer sidecut gir overlegne carving-egenskaper og Popster-kjernefresingen gir den et nivå av pop som ikke finnes andre steder. Takket være dette unike oppsettet gir dette snowboardet en intuitiv, men likevel kraftig opplevelse for de som elsker å gå på ski i parken eller nyte en fantastisk utsikt fra toppen av en fjelltopp.

Enten du er nybegynner eller en erfaren skiløper som ser etter noe nytt, er dette verdt å ta en titt på. Med sin enestående design og ytelsesfokuserte teknologi vil den garantert gi mye spenning både i og utenfor bakken. Perfekt for alle som elsker å makulere gjennom skoger eller sette seg inn i store hopp.

4 av 5

Varighet

Opptreden

Se og føl

Kjøperveiledning

Når det kommer til vintersport, er snowboard en av de mest populære aktivitetene folk liker. Før du bestemmer deg for å kjøpe et snowboard, er det noen ting du bør huske på. Her er vår guide til de fem hovedhensynene før du kjøper.

Snowboard type
Hvilken type snowboard du kjøper avhenger av hvordan du vil bruke det, enten det er for freestyle eller all-mountain-kjøring. Freestyle-brett er vanligvis twin-tip i form med et flex-mønster som muliggjør enkle spinn, presser og triks i terrengparken. All-mountain boards er designet for å brukes både på preparerte løyper og off-piste.
All-mountain boards kommer i forskjellige former, avhengig av hva slags ridning du planlegger å gjøre: retningsbestemt, twin-tip eller ekte tvilling.
Støvler

De fleste snøbrett kommer med bindinger inkludert, men ikke støvler, så sørg for at du budsjetterer for disse separat når du kjøper et brett. Ulike typer støvler tilbyr forskjellige nivåer av komfort og ytelse – hvis du akkurat har begynt med mountainboard, vil myke støvler på startnivå være fine, men mer avanserte ryttere foretrekker kanskje stivere skallstøvler som gir bedre kontroll over brettet ditt ved høyere hastigheter.
Husk også at forskjellige støvler krever forskjellige bindingssystemer, så dobbeltsjekk dette før du kjøper et brett slik at det er kompatibelt med støvlene dine.

Størrelse er viktig
Å velge riktig størrelse brett er nøkkelen hvis du er seriøs når det gjelder snowboard – hvis det er for kort vil ikke føttene passe ordentlig, samtidig som de hindrer balansen mens du omvendt går for lenge kan gi mindre rom for manøvrer og gjøre det vanskelig å snu raskt når det trengs.
En god tommelfingerregel er at de øverste kantene på støvlene dine skal nå rett over nesen eller halen (avhengig av hvilken vei opp brettet er). Hvis du er i tvil, ta kontakt med en erfaren rytter eller proshop-personell som kan gi ytterligere råd om størrelse basert på kroppsstørrelse, vekt og aktivitetspreferanser.

Flex mønster
Flex-mønstre varierer vanligvis fra myke til stive; mykere brett er mer egnet for nybegynnere/lavere hastigheter og manøvrerbarhet, mens stivere ofte foretrekkes av erfarne ryttere som foretrekker høyhastighetskjøring som racing eller pudderboarding der stabilitet er avgjørende i høyere hastigheter/brattere bakker.
Ikke skynd deg å kjøpe et brett fordi prislappen ser tiltalende ut – still alltid spørsmål om flexmønstre og ta råd fra eksperter før du kjøper snøbrett som kanskje ikke passer for det du har planlagt.

Forskningsanmeldelser og testkjør
Dette sier seg selv, men undersøk anmeldelser på nettet (fora osv.) angående et bestemt merke/modell snowboard før du spruter ut penger – å gjøre dette vil gi større innsikt i produktets pålitelighet, samt fremheve potensielle punkter som er verdt å vurdere på forhånd som kanskje ikke har vært tydelige på et tidspunkt til salgs f.eks kjernematerialstyrke etc.

Glem heller aldri å TESTRIDE DEN først! Still gjerne spørsmål mens du gjør dette, for eksempel ‘Hvilken type camber-profil trenger jeg?’, ‘Hvor mye rocker?’, ‘Hvilket flexmønster passer best til min kjørestil?’ etc – deres råd vil i stor grad forbedre sjansene for å finne den rette i utgangspunktet, og dermed sikre mange år med lykkelig fjellboarding fremover.

Ting du bør vurdere før du kjøper

Snowboard er en spennende utendørsaktivitet som nytes av tusenvis av mennesker hvert år. Men som med all fysisk aktivitet, bør sikkerhet være en topp prioritet når du kjører snowboard. For å være sikker på at du får den mest mulig fornøyelige og trygge opplevelsen, har vi satt sammen en liste med tips du bør huske på før du kjører i bakken.

1. Start Slow & Master the Fundamentals

Uansett hvilket nivå du er på snowboard, er det alltid viktig å starte sakte og øve på det grunnleggende før du tar på deg mer utfordrende bragder. Begynn din snowboardreise ved å mestre grunnleggende ferdigheter som straight-lining, kanting, gliding og svinging. Når disse grunnleggende metodene blir en annen natur, kan du begynne å gå videre og prøve triks på høyere nivå.
Sørg for at utstyret ditt er klart til bruk

Før du drar ut til bakkene, sørg for at utstyret ditt – brett, støvlebindinger og yttertøy – er i tipp topp form. Hvis du ikke vet hvordan du skal se etter tegn på slitasje på utstyret ditt selv eller bare vil ha en profesjonell mening om tilstanden, tilbyr mange skibutikker reparasjonstjenester som kan hjelpe til med justering før sesongen eller vedlikehold midt i sesongen. du kan være sikker på at alt er bra å gå når du først har slått bakken.

2. Bruk verneutstyr

Det kan ikke overdrives hvor viktig det er for snowboardkjørere å bruke verneutstyr når de kjører i bakken. Ikke bare gir den komfort og varme, men også demping mot potensielle fall eller krasj mens du sykler. Sørg for at du har på deg hjelm (påbudt på mange feriesteder), vernebriller selv om det er overskyet ute og støtshorts i tilfelle fall som kan forårsake blåmerker eller skade.

3. Kjenn grensene dine og respekter fjellsikkerhetsregler

Ingen liker å bli skadet mens de har det gøy utendørs – denne regelen gjelder spesielt når du kjører snowboard! Å kjenne grensene dine når du kjører i bakken kan redde deg fra alvorlige skader, ikke bare i dag, men også i fremtidige aktiviteter! Respekter alle fjellsikkerhetsbestemmelser som å respektere lukkede områder, sjekke værmeldinger før du drar hjemmefra og minne andre på at de også bør følge dem!

4. Ta vannpauser regelmessig

Som med all fysisk aktivitet som involverer bevegelse og høydeendringer krever ski mye energi fra kroppen vår – så overvåk hydreringsnivået ditt gjennom dagen! Sørg for å ta regelmessige pauser under skiøktene enten for mat eller vanninntak; lytt nøye til kroppen din og drikk vann ofte, selv om det er kaldt ute siden tegn på dehydrering kan vises raskere enn forventet.

Har du spørsmål? Vi har svar.

Hva er snowboard bra for?

Snowboard er en fin måte å holde seg aktiv og ha det gøy utendørs. Det er en spennende sport som får deg utenfor, utfordrer deg selv og presser grensene dine. Ikke bare styrker det bena og kjernemuskulaturen, men det bidrar også til å forbedre balansen og smidigheten.

Det kan også være en flott mental øvelse; bruke problemløsningsferdigheter for å finne ut de beste rutene ned bakker eller hopp. Til slutt kan snowboard med venner være en fin måte å bygge sterke relasjoner og nyte en uforglemmelig opplevelse sammen.

Hva er det grunnleggende innen snowboard?

snowboard test

Snowboard er en spennende vintersport og en fin måte å nyte utendørs. Det innebærer å sykle ned en skråning på et spesielt brett, skjære svinger inn i snøen og utføre triks i luften. Det grunnleggende innen snowboard starter med å ha riktig utstyr – et godt passende snowboard, støvler, bindinger, verneutstyr og klær som passer for kaldt vær.

Å vite hvordan man balanserer og kontrollerer hastigheten er viktige ferdigheter for alle som vil kjøre snowboard. Det er også viktig å lære hvordan du svinger riktig og hvordan du stopper trygt. Når du er klar, kan du gå videre til ting som hopp, grep og rotasjoner for mer avanserte teknikker.

Er snowboard en vanskelig sport?

Snowboard er en spennende sport, men den er også vanskeligere enn mange andre aktiviteter. Det krever balanse og koordinasjon å holde seg oppreist på et snowboard og å snu eller gjøre triks. Dessuten kan det å falle av brettet forårsake skader som forstuinger og brudd.

Hvilken fot snowboarder du først?

Snowboardkjøring kan være skremmende for førstegangsryttere, spesielt når det gjelder å vite hvilken fot som skal gå først. Det viktigste å huske er at din dominerende fot (den du ville brukt til å sparke en fotball) skal plasseres bak på brettet, mens den ikke-dominante foten skal gå foran.

Dette oppsettet lar deg kontrollere hastigheten og enkelt svinge når du går ned bakkene. For yngre snowboardere anbefales det på det sterkeste å ha en erfaren instruktør eller et familiemedlem tilstede på deres første tur.

Hvordan stopper du på et snowboard?

Å lære å stoppe på et snowboard er en viktig ferdighet for enhver rytter. For å gjøre det riktig, er riktig holdning nøkkelen – sørg for at føttene dine er skulderbredde fra hverandre og bøyd lett i kneet. Legg mesteparten av vekten på fremre fot for å bremse ned, og prøv å flytte bakenden på brettet ned i snøen for å skape friksjon.
Fortsett å gjenta denne prosessen til du stopper helt. Bremsing kan også hjelpe – se etter områder med god naturlig bremsing som gressflekker eller halm like utenfor løypa.

Resources I Use


Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *